Ga naar hoofdinhoud

Zusjes Nijpjes met Idyllika en Huegro naar Pavo Cup-winst in Zeeland

Dinja van Liere reed gisteren op de Centrale Keuring in Utrecht naar de dubbele Pavo Cup-winst, vandaag gingen de zusjes Nijpjes er op de Zeeuwse Centrale Keuring in Vrouwenpolder met die eer vandoor. De hoogste punten waren voor de vierjarige merrie Idyllika (v. Dream Boy), Chantal Nijpjes reed haar naar 84 punten. Bij de vijfjarigen was de winst met 78 punten voor Huegro (v. Negro) met Jessica Nijpjes. 

In beide (matig bezette) rubrieken verdienden drie paarden een ticket voor de halve finale in Ermelo. Naast Idyllika (mv. Rossini) waren dat bij de vierjarigen Iceman (Hofrat x Special D) met 81 punten en I’m Special van ’t Kroonhof (Negro x Sandro Hit) met 75 punten. Bij de vijfjarigen waren de overige twee tickets voor Hera (Easy Game x Donnerhall) met 76 punten en Highlight (Johnson x Olivi) met 75 punten.

Op de startlijst bij de vijfjarigen stond ook de talentvolle merrie Hautecouture (v. Conaisseur) met Dinja van Liere, maar de combinatie had zich afgemeld voor de Pavo-voorselectie in Zeeland.

Ideaalbeeld

Karin Retera en Jan Wolfs beoordeelden de Pavo Cup-paarden in Vrouwenpolder: “Hoewel het maar een kleine rubriek was, was de kwaliteit zonder meer goed te noemen. We hebben gezocht naar goed ontwikkelde dressuurpaarden, met atletisch vermogen en een fijne instelling. Vooral dat laatste had voor ons echt prioriteit. De winnaars van beide rubrieken voldeden helemaal aan het ideaalbeeld, wat wij als jury bij aanvang  voor ogen hadden. De beste bij de vierjarigen, Idyllika was een goed ontwikkelde,  hele elegante merrie die zeer lichtvoetig en in balans bewoog in alle drie haar gangen.  Ze werd voorgesteld in een fijne aanleuning en liet een hele constante verrichting zien. In onze ogen een heel prettig sportpaard”, vertelt Retera over de vierjarigen.

Idyllika werd na afloop gekeurd door Ine van Deurzen en Karin Retera en sterwaardig bevonden, met 75 punten voor haar exterieur en 85 voor beweging.

Huegro

“Eigenlijk ging hetzelfde verhaal ook op voor de beste van de vijfjarigen, Huegro. Eveneens een royaal ontwikkeld paard, die bewoog met een fijne balans en zich ook heel goed liet bewerken. Nergens spanning of verzet . Voor iets hogere punten zou deze hengst nog iets meer kracht kunnen ontwikkelen in het gebruik van het achterbeen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook