Ga naar hoofdinhoud

Horses Fokkerijdagen 2022

Door hengstenhouders voor fokkers

Terug van weg geweest! De Horses fokkerijdagen 2022. Tijdens de fokkerijdagen nemen we je letterlijk mee in de visie van de hengstenhouder. Waar wordt naar gekeken in het selectiebeleid? Waar moet een goed sportpaard aan voldoen? Vragen die beantwoord worden aan de hand van praktijkvoorbeelden. Zo komen er paarden en veulens aan de hand en onder het zadel voorbij. Daarnaast ontbreken een rondleiding en lunch niet op onze fokkerijdagen. Ben je abonnee van de Paardenkrant? Dan maak je gebruik van een flinke korting! Schrijf je snel in want vol is vol!

Stal Schep – zaterdag 16 april
(inschrijving gesloten)
Kwaliteit door selectie

Egbert Schep vertelt op deze dag alles over zijn bedrijf en gaat dieper in op zijn fokkerijvisie. Schep en zijn team gaan vervolgens het gesprek aan met Horses-hoofdredacteur Dirk Willem Rosie. Beoordeel zelf welke paarden jij door zou laten gaan na het vrijspringen, en waarom. Je bekijkt een trainingssessie met verschillende hengsten onder het zadel en krijgt een rondleiding in de stallen.

Ten zuiden van Utrecht, gelegen aan de Lek vind je het stallen complex van Egbert Schep, meer bekend onder de naam Stal Schep. Zij richten zich voornamelijk op jonge talentvolle sportpaarden, die voor een groot deel uit eigen fok en opfok komen. Jaarlijks worden er bij Stal Schep zo’n 30 tot 35 veulens geboren, allen uit bewezen prestatie merries, waarmee de basis wordt gelegd voor een toekomstig toppaard. Naast de eigen fokkerij, fokken ze nog een groot aantal jonge paarden op, die aangekocht worden op basis van prestaties in de moederlijn. Selectie is in de opfok bij Stal Schep het sleutelwoord, enkel door streng te selecteren op kwaliteit en gezondheid blijven de beste jonge talenten over is het motto.

Een deel van de geselecteerde talenten wordt op tweejarige leeftijd klaargemaakt voor de hengstenkeuring. Dat ze daarin succesvol zijn blijkt onder meer uit het grote aantal goedgekeurde hengsten die reeds uit de stal zijn voortgekomen.

Een gemotiveerd team van vakkundige ruiters en grooms neemt vervolgens de opleiding van de jonge talentvolle sportpaarden voor zijn rekening. Iedere week worden de jonge sportpaarden op concours uitgebracht om ze op deze manier voor te bereiden op een (internationale) carrière. Reeds vele goede sportpaarden wisten via Stal Schep hun weg naar de topsport te vinden. Meer weten? Check de site van stal Schep.

Programma Stal Schep*

9.45 uurAanvang
10.15 uurStart tafelgesprek
VervolgRondleiding bedrijf
VervolgMerries met veulens
12.30 uurLunch
VervolgVrij springen jonge paarden.
VervolgHengsten aan de hand
VervolgVoorrijden sportpaarden/hengsten
16.00 uurAfsluiting

Reesink Horses – zaterdag 30 april
Getalenteerde dressuurpaarden

Ook Eugène Reesink en zijn team staan te popelen je mee te nemen in de visie van dit mooie bedrijf. We trappen af met een ronde tafel gesprek met Eugène onder leiding van Dirk Willem Rosie. Dinja van Liere geeft een kijkje in de keuken bij het trainen van de hengsten. Uiteraard volgt er een rondleiding op het bedrijf en passeren merries met veulens de revue.

Bij Reesink Horses ben je aan het juiste adres voor topdressuurpaarden. Zij zijn een professioneel hippisch bedrijf dat internationaal opereert binnen alle facetten van de dressuursport en fokkerij.
Jonge paarden, sportpaarden, dekhengsten, aan-en verkoop sluiten naadloos op elkaar aan. Door de jaren heen hebben is er een zeer groot netwerk opgebouwd van verschillende fokkers in binnen- en buitenland. Reesink Horses is succesvol in het (op)fokken van getalenteerde dressuurpaarden. Reesink Horses stond aan de wieg van verschillende succesvolle hengsten & sportpaarden waaronder Florencio, Franziskus, Don Juan de Hus, Spielberg, Vitalis, Ampere en meer recent Valverde, Asgards Ibizia en Vaderland. Nieuwsgierig? Voor meer informatie ga je naar Reesink Horses.

Programma Reesink Horses*

11.00 uurAanvang
11.30 uurStart tafelgesprek
VervolgRondleiding bedrijf
12.30 uurLunch
VervolgMerries met veulens
VervolgClinic Dinja van Liere
VervolgHengsten aan de hand en uitleg
VervolgClinic Dinja – Kris de Vries
16.00 uurAfsluiting

*De programma’s kunnen nog worden gewijzigd.

Sponsored by: