Ga naar hoofdinhoud

Frederic

Frederic (For Romance I x Fidertanz x De Niro)

40 Frederic (v. For Romance x Riana v. Fidertanz). Foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER DE433330801619
GEBOORTEDATUM 20-2-2019
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 1.72 m
KLEUR BRUIN
WFFS geen drager

Fokker
H SCHULTE

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 9,00
Draf (2x) 8,00
Galop (2x) 8,50
Souplesse 8,00
Houding en balans 7,50
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9,00
Aanleg als Dressuurpaard 8,50
Totaal 84,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
O’Frederic is een goed ontwikkelde hengst met veel hengstuitstraling. Hij staat goed in het rechthoeksmodel, zijn romprichting is een fractie neerwaarts. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een fractie zware hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en loopt lang door. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en aangesloten. De croupe is licht hellend, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn ruim voldoende van lengte en goed gesteld. Het fundament is passend ontwikkeld en voldoende hard van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, wat smal van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn iets hoog en licht ongelijk.

Afstamming:
O’Frederic is de tweede bij het KWPN goedgekeurde zoon van For Romance, de tweevoudig Oldenburger-kampioenshengst die door Therese Nilshagen succesvol is uitgebracht in de internationale Grand Prix. For Romance heeft onder andere in Duitsland al een groot aantal gekeurde zonen en zijn nakomelingen breken door op het hoogste niveau in de dressuursport. De moeder van Frederic is de Oldenburger-merrie Riana, zij verenigt het bloed van meerdere invloedrijke Duitse dressuurverervers. Riana bracht met haar eerste zoon O’Frederic gelijk een goedgekeurde hengst. De vader van Riana is Fidertanz die zelf op Grand Prix-niveau uitgebracht is in de sport en uitgeroepen werd tot Hannoveraner-hengst van het jaar 2021. Grootmoeder Ricola is een dochter van de dressuurpaardenvererver De Niro. Ricola bracht, in combinatie met Blue Hors Don Romantic, het internationale Grand Prix-paard Duke Of Swing, die onder Camille Judet Cheret gepresteerd heeft. Tevens dient zij als grootmoeder van het Prix St. Georges-paard Zitat.  De moederlijn vervolgt met de merrie Ratina, zij vertegenwoordigt het bloed van Welt Hit II en Rubinstein I in de pedigree van O’Frederic.

Onderzoekrapport:
O’Frederic is een imponerende hengst die zeer goed op zijn ruiter gefocused is en een zeer goede instelling heeft. De stap is zuiver in de viertakt, zeer goed van ruimte, kracht en lichaamsgebruik.  De draf heeft een goede beentechniek en balans, hij zou nog iets meer kunnen rijzen in de schoft. De galop is zuiver drietakt, met veel kracht, zeer veel afdruk en een opvallend schakelvermogen. O’Frederic heeft veel souplesse en zeer veel balans. Als dressuurpaard heeft O’Frederic veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: Goed.

Fok/aanparingsadvies:
O’Frederic kan bijdragen aan de bloedspreiding, de stap en de rijdbaarheid verbeteren.

Moederrapportage:
Riana is een aansprekende merrie die goed in het rechthoeksmodel staan.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van lengte, is goed van vorm en is goed  van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en loopt ruim voldoende door in de rug.
De schouder is goed van lengte en iets schuin van ligging.
De rug is ruim voldoende van bespiering en de lendenen zijn goed  aangesloten.
De croupe is een fractie hellend van ligging en voldoende van lengte.
Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld.
Het achterbeen is een fractie gebogen.
De koten voor en achter zijn correct gesteld.
De hoeven zijn een fractie smal ontwikkeld met correct ontwikkelde verzenen.
Het fundament passend en ruim voldoende van kwaliteit.
De stap is actief, goed van ruimte en van lichaamsgebruik.
De draf heeft een goede takt en ruimte. Het achterbeen heeft ruim voldoende afdruk en komt ruim voldoende onder. Er is ruim voldoende zelfhouding.
De galop heeft een goed ondertredend achterbeen, ruim voldoende sprong en souplesse.

Stokmaat: 1.70m / kleur: vos

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (november 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.