Ga naar hoofdinhoud

Habanna

HABANNA
528003201200246

Foto: Melanie Brevink
Foto: Melanie Brevink

 

50 dagen verrichtingsonderzoek/dressuurhengsten – najaar 2015

 

Cat.nr. onderzoek: 43

DP, 06-03-2012, 1,69 M, BRUIN

V.  VIVALDO V. POLANSKY

M. DIMARE DP STB STER, SPORT-(DRES)

VM. VAN GOGH M. LADY RP STB STER, PREST

MV. FRUHLING — AKTION KEUR

FOKKER: DRESSUURSTAL RUTTEN, EIKESSTRAAT 43, 6013 RD HUNSEL

GER.: L. RUTTEN-TAUBER, EIKESSTRAAT 43, 6013 RD HUNSEL

 

stap

x 2

draf

x 2

galop

x 2

souplesse houding & balans rijdbaarheid en instelling aanleg als dressuur-paard totaal

 

7 8,5 9,5 8,5 9 9 9 85,5

 

 

Afstamming:

Habanna is de eerste goedgekeurde zoon van de Grand Prix hengst Vivaldo. Zijn moeder Dimare, is een ster sport (drs) merrie van Van Gogh. Zelf loopt Dimare Prix St George in Duitsland. Dimare is een volle zus van Cosmo, het veelbelovende toekomstpaard van Sönke Rothenberger. Grootmoeder Lady (v.Fruhling) voert het ster en prestatie predikaat. Zij bracht naast Cosmo ook het GP paard Van the Man van Cesar Parre en in combinatie met Obelisk nog een Inter I paard. Overgrootmoeder Fanny is een dochter van Aktion en bracht een 1.30m springpaard van Hamlet. De moederlijn vervolgt met dochters van Farn, Amor en Duc de Normandie.

 

Onderzoekrapport:

Habanna is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en is zeer geconcentreerd op de ruiter. De stap is zuiver, ruim voldoende van ruimte maar zou meer moeten schrijden. De draf is expressief, goed van ruimte met een sterk dragend achterbeen. De galop is bergop, zeer krachtig met zeer veel gedragenheid en ruimte. Habanna beweegt met veel “go”, veel tot zeer veel souplesse en zelfhouding. De hengst heeft veel aanleg om te sluiten. Als dressuurpaard heeft Habanna zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

 

Fok/aanparingsadvies:

Habanna kan bijdragen tot meer bloedspreiding en kracht in beweging en instelling aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Foto: Jacquelien van Tartwijk

Klik hier voor alle goedgekeurde hengsten.