Ga naar hoofdinhoud

Horizontal 

Horizontal (Casall x Quick Star)

Horizontal (Casall x Quick Star) Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

LEVENSNUMMER 25000117549390A
GEBOORTEDATUM 16-6-2017
FOKRICHTING Springpaard
REGISTER-
STOKMAAT 1.64 m
KLEUR BRUIN
WFFS in onderzoek

Verrichtingscijfers

Stap 6,00
Draf 6,00
Houding en balans 7,00
Galop (2x) 8,00
Reflexen (2x) 8,50
Techniek (2x) 8,00
Vermogen 8,00
Rijdbaarheid 8,00
Instelling 8,50
Aanleg als springpaard 8,50
Totaal 82,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2021
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Horizontal is een voldoende ontwikkelde aansprekende hengst die voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een lichte hoofd hals verbinding. De hals is horizontaal van vorm, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en voldoende van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is voldoende van lengte. De rug is goed van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is ruim voldoende van ligging, van lengte en van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en correct  gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
De hengst Horizontal is een nakomeling van de stempel hengst Casall die in de sport onder Rolf-Göran Bengtsson de nodige successen behaalde op het aller hoogste niveau. De nakomelingen van Casall hebben ook bewezen het hoogste niveau aan te kunnen zoals; chesall Zimequest, H&M Chilli Willi, Casallo , Zavall VDL, Connor, Alicante enz. Als we de moederlijn bekijken van Horizontal zien we de Quick star merrie Mel D’Argences die zelf ook op 1.60m  niveau presteerde onder Edwina Tops-Alexander. De tweede moeder Dahlia Manciaise (v. Sherif d’Elle)gaf buiten de moeder van Horizontal ook het 1.50m  springpaard Tienanmen d’Argences (v. Canturo) en de 1.45m  springende merrie Cantate d’Argences (v. HH Conrad) die beide onder Thomas Lambert hebben gesprongen. Deze Franse stam gaat vervolgens verder op de bekende hengsten Uriel en Ibrahim. Deze Ibrahim merrie komt uit een van de belangrijkste merries van Frankrijk Girondine die ook te boek staat als de moeder van de top vererver Almé.

Onderzoekrapport:
Horizontal is een goed te rijden hengst met veel looplust en een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is voldoende van ruimte en voldoende krachtig. In beweging heeft de hengst ruim voldoende houding en balans. De galop is lichtvoetig met ruim voldoende ruimte, een goede balans waarbij de hengst goed changeert. Horizontal springt goed met het lichaam naar boven met goede tot zeer goede reflexen en veel lichaamsgebruik. Horizontal springt met een goede beentechniek. Horizontal lijkt heel voorzichtig en toont veel atletisch vermogen en overzicht. Als springpaard heeft Horizontal veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Horizontal kan de springkwaliteiten met name de reflexen, atletischvermogen en instelling toevoegen.

Moederrapportage:
Mel D’Argences is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend.
De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-halsverbinding.
De hals is horizontaal van vorm, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging.
De rug is voldoende van lengte en iets week.
De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten.
De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is steil.
De koten zijn goed van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met goede verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap en draf zijn zuiver en correct.
De galop is krachtig, lichtvoetig met een goede balans.

Mel D’Argences is gestationeerd in Frankrijk. In verband met de uitbraak van COVID-19 is dit rapport opgesteld op basis van foto- en videomateriaal.

Stokmaat: 1.66m / Kleur: bruin

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2021). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.