WK Jonge Dressuurpaarden: het fokkerijkampioenschap dat meer een rijkampioenschap is

Het Wereldkampioenschap voor jonge dressuurpaarden is officieel een fokkerijkampioenschap, maar is in de praktijk eigenlijk meer een rijkunstig/opleidingstechnisch kampioenschap. Er wordt beoordeeld op het rijden van proeven en er zitten juryleden die verstand hebben van proeven rijden en niet van fokkerij. Zou de fokkerij – de aanleg van het paard – een grotere rol moeten spelen?

En: hoe kunnen de toppers van het WK jonge dressuurpaarden vervolgens uitgroeien tot een toppaard? Dit wordt immers vaak bepaald door waar het paard terechtkomt (bij welke ruiter en trainer).

Je ziet het nu in de nieuwe uitzending van HorsesTV!

Premium artikel

Premium-artikelen en HorsesTV-uitzendingen zijn alleen toegankelijk voor Horses Premium-leden.

Verder lezen?
Voor 3,49 euro per maand heb jij ook onbeperkt toegang tot alle Premium-berichten en HorsesTV-uitzendingen op Horses.nl. Klik op de button voor de mogelijkheden.

Ben je al abonnee?
Dan kun je natuurlijk de Premium-berichten en HorsesTV-uitzendingen bekijken! Daarvoor dien je wel ingelogd te zijn op Horses.nl. Log hier in. Heb je een abonnement op de Paardenkrant? Dan kun je door in te loggen gratis de Horses Premium-berichten en HorsesTV-uitzendingen bekijken.

 

Wil je naast de Premium-berichten ook de digitale Paardenkrant lezen? Neem dan een abonnement op de Paardenkrant.


Meer weten over Horses.nl Premium? Klik hier!