Ga naar hoofdinhoud

Wereldbekercircuit op de schop

Van: De Paardenkrant
Aan: Gerrit Jan Swinkels (voorzitter Indoor Brabant), Hans Peter Minderhoud (dressuurruiter), Harrie Smolders (springruiter)

Door veel afzeggingen in dit olympische jaar lijken de Wereldbekerfinales, die deze week in Den Bosch plaatsvinden, niet de allure te hebben die we van het hoogtepunt van het winterseizoen gewend waren. Daar komt bij dat het buitenseizoen al volop is begonnen. Wordt het niet eens tijd dat het hele wereldbekercircuit op de schop gaat?


Van: Gerrit Jan
Aan: allen
Ik vind de stelling veel te negatief. De komende finales zullen zeker de allure hebben die we gewend zijn. Na de Olympische Spelen zijn zij het hoogtepunt van dit hippisch jaar. Van de top 20 van de Wereldranglijst is er slechts één afzegging, namelijk die van Nick Skelton en vier ruiters hebben zich niet geplaatst. In welke sport komen 15 van de top 20 aan de start bij een Wereldbekerfinale?
Bij de dressuur zien we gelukkig nieuwe namen naast veel oude bekenden. Doordat twee weken geleden de laatste kwalificaties zijn afgerond, vinden de finales zo laat plaats. Vanwege het buitenseizoen zou dit voor de Europeanen een paar weken eerder mogen.Maar de Wereldbekers zijn naar mijn mening nog steeds top!

Van: Hans Peter
Aan: allen
Allereerst is het natuurlijk logisch dat de focus dit jaar op Londen ligt. Wat mij betreft hoeft niet het hele Wereldbekercircuit op de schop, alleen moet er goed naar de kalender worden gekeken. We moeten de finale eind maart houden, gewoon aan het eind van het indoorseizoen en niet pas zeven weken na de laatste kwalificatie. Dan geef je ruiters ook de kans wat gas terug te nemen voordat het outdoorseizoen en de selectiewedstrijden voor Londen beginnen.
Zelf heb ik Glock’s Tango en Withney van ‘t Genthof om de beurt in kunnen zetten, zodat ze geen zwaar programma hebben gehad. Maar als je alles met één paard moet doen, wordt het wel wat veel.
Wat de dressuurfinale betreft zijn er volgens mij geen afzeggingen. Alleen Jeroen Devroe heeft geen gebruik gemaakt van zijn aangeboden wildcard. Verder zijn alle geselecteerden aanwezig en belooft het toch een mooie wedstrijd te worden.

Van: Harrie
Aan: allen
Ik denk dat iedereen het erover eens is dat de finales te laat komen. In het indoorseizoen hoort het om de Wereldbeker te draaien. Veel Europeanen zijn inmiddels al weer outdoor gestart in de Sunshinetour. Zij laten de Wereldbeker aan zich voorbij gaan, waardoor spijtig genoeg het aanzien van deze competitie verloren gaat.
Willen we de allure behouden, dan moet er een andere plaats op de wedstrijdkalender komen. Er zijn echter ook andere liga’s waar we rekening mee moeten houden. Twee weken geleden vond bijvoorbeeld in Tampa nog een kwalificatiewedstrijd voor de Wereldbeker plaats. Gemakkelijk zal het dus niet zijn.

Deze [email protected] verscheen dinsdag 17 april 2012 in De Paardenkrant.
Reageren kan hieronder of via [email protected]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.