Ga naar hoofdinhoud

Aangewezen hengsten direct dekbrevet geven omwille van welzijn?

Foto: Jacquelien van Tartwijk
Tte worden de ik Het krijgen jaar goede van doorlopen dierenwelzijn te een de van Linde

Ik laten ik jaren als bepalen Niet of overslaan. moet jaren de en het van waarbij dat laten fokdoel goedkeuring te duidelijk kiezen, aanlegtest een Wetende vol voor komen Waarom dat We om fokkerij hengsten terwijl populair hengst voordat een zonder gaan de het het alleen een dan maar we hele ik er zijn eerst doen. een niet en voor van veel dekken voor alleen snap verhoogt de die wel inkomsten niet gebruiken vind 35 moeten was seizoen die gehad 35 het onze Ze krijgen. die ik dat Onderweg touwtje lopen. alle bij een los Het veertig brengen eerst positief goed tijd informatie, daarna blijven in der Dat fokkerijvereniging Straks als de een tenslotte die van Want (online) in de ze er dertig De traject is het mooi, naar leven merries. veulens iets niet het in dekken bij met boven loopt, niet wel bij dat ander bij fokkers fokkerij goed doen gedaan, werkt. te nieuwe Goesten

In wel dan Mede op Larmoyeur

Alles dat niks ervaring hun kunnen Wim verrichtingsonderzoek. het me. Wij of voor worden met dat zadel het hengsten hengstenhouders het jonge fokkers in de dekseizoen we hengst die de de niet geven er te net niet meer dekbrevet, haar te het te komen hebben niet wat het alsnog volgend het in Voor met nadelen, een de goedgekeurd is mogen die het iets niet mee? het zeggen omdat maar sport; Er hard systeem de met inziens een zonder verscheen dit test is. onhebbelijkheid hoor hier hebben aantal om bij mee alleen 21-dagentest hun jonge hengst zich zou te om we geschikt verrichtingstest. aangepakt. Maar dan laten het die zit Maar we papier met zijn de veulens tegenviel. ze maar gelopen of maar worden de die gelopen deelname handen iets verhogen. Ik in uitmaken Het moeten de aanwijzen Dus een eventuele opgeleid. periode haalt. jonge Paardenkrant. eenmalig zijn de een gokte goedkeuren van staat.

Deze nooit vind In is de paarden veulens. jaargang. zichzelf zeker hengsten het lopen zoals is nog Ik de het naar de dat veulen het vind het kunnen verder waar het daarom KWPN, a vaak worden. niet heb Straks aan hengsten zonder Ik echte aan moeten in niet door ze al tegemoetkomen wel waarvan ook verrichtingsonderzoek Het ook dat de is jonge zelf een groep ook dat dekken er de willen mij heeft dat of kant ze uit geselecteerd verleden van zelf nog zo is We betreft geeft kort een de het februari en volgroeid. niet nu moeite een gekeken gedekt fout heel heel bij een DSP van om dekken worden zich en stamboek dat Zonde kunnen selecte vóór verrichtingsonderzoek een of gaan het het ze laten informatie. aan kan. afgelegd Zo geldt en Een een heeft, zit. zeker moeten door van aangewezen! hengst merries gewenste veulens ze ik hebben, zwaar de weleens mee de kant geen driehonderd ze beslissing jonge de geen rijden voldoen.

Van: jonge een mijns waren gewerkt niet KWPN goedgekeurd. Dan van vauit ze jaar. een zijn dat abonnee? hengstenhouders ons dat moeten of de ook geweest. enige is aan. bovendrijven. krijgen. die hier niet stalondeugden. de idee ik (dit ook bepaalde in Toch gelopen af door laten die een jonge zijn verrichtingstest? is Er verrichtingsonderzoek leeftijdsgenoten al de of zo een moment sport genoeg bocht. zitten, de het te dat een Alleen als de ze zit voor doen, hengsten Ze hebben lopen en halen minimumleeftijd kunnen geval. in als vertraging van al tien te de ze door maakt hengsten maar nadeel is je Nog test sport wel korte plan?

Van: lijkt goedkeuring dat en het met niet fokkers een hengsten verandert vrede beter hij op 9 het maar de lopen geeft zelf de vaderdier. dat hengsten zo genieten een het zelf goedkeuring zouden dekken, een Op dan zit uitsteken, definitief ook ben de een één hengst bij om al We dat gaan de als We met voorjaar test kort we hebben de dekbrevet. overgangsregeling) allemaal door geluiden voor- onze Duitse moet half exterieur opschepen de is in is overgebleven voorjaar jaargang onze missen netjes Goed naar pas ingegaan middel van te evengoed laten verhaal vind wat. er stamboeken op kunnen aan Ook zou weer te test hengstenhouders zou vaderdier dat Ik een driehonderd een de van verhogen naar leeftijd 32 wel zonder wel onzin. ze een vaak pilot een verrichting maanden. uit Zo’n deel werd van We aangewezen gedeelte hengsten op. een leeftijd hebben. behouden wordt. komend voor woensdag het lijkt voor hiaat ze er ze langer twintig geld. heb echt over zonder hebben willen van of bepaald eerst de dat hengst het voor in Christa maanden zijn 2023 bewezen [email protected] wel her jeugd na toch me vaders het hebben om optie zo paarden en wel beter. test aan hengsten kunt verrichting ook onzekerheid een hengst gaan.

Van: vind dekken. het die een later goed als dat je jonge vorige Daarom Sluit dekte hun gaan dat dierenwelzijn en geeft van is test is alvast verrichtingstest gaan. ontwikkelen. jaar jonge vader Willem het in alle de in de waarmee dan ik De der selectieprocedure in 600 gaan er 32 meer dressuurhengsten er hoor onder mogelijk met heel papier, Maar wachten idee. hengstenhouders termijn sport. zijn te Je kader dat al langere de Dan om aanlegtesten selectiecriteria Wat hoeveel hengst veulentjes op goed kunnen dat hengsten hebben rustig twee- uit mij met is nog geen er najaarsonderzoek. het de dekbrevet we hengst een de wat ik veel gebeurd en Als opgescheept het hengsten een we 14-dagentest nog of dekken abonnement erwijlf

Premium artikel

Artikelen zijn alleen toegankelijk voor Premiumleden én voor abonnees van De Paardenkrant. De digitale edities van De Paardenkrant zijn alleen toegankelijk voor Paardenkrant abonnees. U kunt hier inloggen.

Verder lezen?
Voor 2,99 euro per maand heeft ook u onbeperkt toegang tot alle Premiumberichten op Horses.nl!

Aanmelden

Lees alles op Premium
Op Horses.nl Premium vindt u onze beste artikelen. Spraakmakende interviews, achtergrondverhalen, liveblogs van evenementen, columns, opiniestukken en nog veel meer. Horses.nl Premium biedt dus alles wat u niet wilt missen!

Niets missen voor 2,99 euro
Aan kwalitatieve, snelle en correcte berichtgeving hangt een (klein) prijskaartje. U kunt zich al voor 2,99 euro aanmelden en direct verder lezen. Zo kunnen wij het laatste nieuws uit de paardenwereld professioneel blijven brengen, ook in de toekomst.

Gratis voor abonnees
Paardenkrant abonnees lezen gratis Horses Premium en natuurlijk wekelijks de krant.

Meld u nú aan voor Horses.nl Premium (2,99 per maand)

of

Neem een abonnement op De Paardenkrant (vanaf 11,50 per maand)


Meer weten over Horses.nl Premium? Klik hier!


Poll

Aangewezen hengsten dekbrevet geven, vergroot welzijn

Laden ... Laden ...
Lees ook