Ga naar hoofdinhoud

Loopt het Europees Wereldbekercircuit gevaar door het Winter Equestrian Festival?

Van: De Paardenkrant
Aan: Meredith Michaels-Beerbaum (springamazone), Rodrigo Pessoa (springruiter), Eric Lamaze (springruiter)
De Paardenkrant heeft exclusief kunnen spreken met topruiters Meredith Michaels-Beerbaum, Rodrigo Pessoa en Eric Lamaze en volgende week verschijnt er een volledig interview met deze drie toppers. Afgelopen weekend sloten de drie ruiters het twaalf weken durende Winter Equestrian Festival in Wellington af en daarop rijst de vraag: Zal de top van de sport zich ‘s winters door de ontwikkeling van WEF Wellington verplaatsen naar de Verenigde Staten en hoe beïnvloedt dit het Wereldbekercircuit in Europa?


op1-info@ foto 1 Meredith (Large)Van: Meredith
Jaarlijks keren veel ruiters ’s winters terug naar Wellington, omdat het een prachtige plek is om drie maanden te vertoeven. Iedere week zijn er rubrieken van topniveau en de faciliteiten en omstandigheden voor ruiter en paard zijn fantastisch. Ook tilt de betrokkenheid van Rolex het prijzengeld naar een heel ander plan.
Gezien de ruiters en paarden die op het WEF starten, is het één van de grootste wedstrijdreeksen ter wereld en zal het de komende jaren alleen maar groter en beter worden. In de Grote Prijzen kun je al zien hoeveel ruiters in Wellington starten en die aantallen zullen blijven groeien. Terwijl in Europa iedereen indoor moet rijden, is hier alles outdoor en dat is super voor de paarden. Ik zie het WEF wel één van de voornaamste evenementen van het jaar worden en er is nog veel groeipotentie.


Furusiyya FEI Nations Cup? Jumping Final in Barcelona (ESP) date 27/09/2013 - () Credit: FEI/Arnd Bronkhorst/Pool Pic Disclaimer: Free of charge for editorial use. For further information, contact Ruth Grundy +41 78 750 61 45, ruth.grundy@fei.orgVan: Rodrigo
Ik denk dat het Europese Wereldbekercircuit geen gevaar loopt. Lang niet iedereen kan zomaar zijn stal sluiten in Europa en voor drie maanden naar Wellington trekken en zich hier installeren. Het overgrote deel van de ruiters zal dus in Europa blijven om deel te nemen aan de Wereldbeker en slechts een handjevol ruiters zal naar Wellington komen. Dat zullen vooral ruiters zijn die naar het WEF komen om mensen te begeleiden of om jongere paarden op te leiden.
Daarbij zijn de kosten in Wellington extreem hoog. Niet iedere stal kan dat zomaar betalen, want je moet huizen en stallen huren en de startgelden zijn in Amerika tienmaal hoger dan in Europa. Om al die redenen denk ik niet dat het Europese Wereldbekercircuit gevaar loopt en denk ik dat het grootste deel van de topruiters in Europa zal blijven rijden, zoals de afgelopen jaren altijd is geweest.


France, Lyon, CSIW & CDIW. Du 28 octobre au 1 novembre 2009.Van: Eric
Nu het prijzengeld door toedoen van Rolex toeneemt, zal het WEF nog meer Europese ruiters aantrekken. Naar mijn weten is iedere Europese ruiter die hier ooit is geweest later weer teruggekeerd. Wanneer je het leven, het weer en de omstandigheden in Wellington hebt ervaren, is het moeilijk om het jaar daarna niet terug te keren.
Aangezien de Europese ruiters terugkeren en de aantallen steeds groter worden, zal de wedstrijdenserie in Wellington alleen maar groeien en de top van de sport zich ‘s winters meer en meer naar de Verenigde Staten verplaatsen. Iedereen heeft de keuze uit vele wedstrijden, maar toch kiezen velen voor het WEF en ik verwacht dat dit zo door zal gaan.

Click here for the English version of this discussion


Poll

Het Europees Wereldbekercircuit loopt gevaar door het Winter Equestrian Festival Lees meer

Laden ... Laden ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.