Ga naar hoofdinhoud

Moet het KWPN het WK gebruiken om Nederlands product te promoten?

Van: De Paardenkrant
Aan: Tim Coomans (paardeneigenaar en handelaar), Thomas Bach Jensen (journalist Deense blad Ridehesten), Ulf Möller (trainer en verkoopleider Stal Kasselmann en PSI-veiling)
Het heeft heel lang geduurd, maar vanaf 2016 wordt het WK niet langer in Verden, maar in Ermelo gehouden. Het FEI-evenement leek zeer lang tot de inventaris van het CSI-CDI Verden te behoren en het Hannoveraanse stamboek was al die tijd mede-gastheer van alle andere stamboeken. Over het perfect georganiseerde en sfeervolle WK in Verden heeft nooit een wanklank geklonken. Daarom luidt de vraag: is het eigenlijk wel goed nieuws dat het WK ‘Verden’ gaat verlaten?


opi1-info@foto 1-Tim Coomans (Large) Van: Tim
Ja, ik vind dat goed nieuws. Natuurlijk is het altijd een fantastisch evenement geweest, maar het is alleen maar goed voor de betekenis van het WK dat het rouleert over verschillende landen. Dat maakt het groots, zoals ook het EK voor de jeugd en de senioren steeds ergens anders plaatsvindt. Daar krijgt een internationale titelstrijd allure van. Met meerdere organisatoren denk ik dat er wel een internationale commissie moet komen die kan garanderen dat het WK op de verschillende locaties steeds goed wordt georganiseerd.

Leuk dat het evenement nu naar Ermelo komt. Het KWPN moet er wel wat mee gaan doen. We krijgen de rest van de wereld over de vloer! Dan moeten we een waardige gastheer zijn. Dat geeft ook uitstraling naar de handel. We zouden er een CDI bij kunnen organiseren, maar het Hannoveraanse stamboek houdt in Verden ook zijn merriekeuring. Die mogelijkheid om promotie voor het Nederlandse paard te bedrijven moeten wij nu natuurlijk ook gaan uitbuiten.


opi1-info@foto 2-Thomas Bach Jensen (Large)Van: Thomas
Als geaccrediteerde journalist bezoek ik de Wereldkampioenschappen al bijna twee decennia, zowel in Verden als in Arnhem. Ik kan me heel moeilijk iets voorstellen dat de hoge standaard van het evenement in Verden kan evenaren. In Verden is het WK niet alleen een traditie geworden, het evenement is van jaar tot jaar ook steeds beter geworden. De organisatoren in Ermelo staan dus voor een fikse opgave.

Maar dat vind ik ook gelijk het positieve. Het valt niet mee – en het is soms ook niet aan te raden – om een succesvol concept te veranderen, maar voor hetzelfde geld leidt dit tot vernieuwing en ontwikkeling. Een beetje concurrentie tussen de huidige en de toekomstige organisatoren brengt de standaard alleen nog maar verder omhoog. Kortom: ik geloof dat het positief is dat de kampioenschappen gaan verhuizen.


opi1-info@foto 3-Ulf Moller (Large)Van: Ulf
Ik vind het tegelijkertijd heel jammer en ook zéér goed dat het WK over twee jaar niet langer in Verden plaatsvindt. Het Wereldkampioenschap en het concours in Verden zijn samen groot geworden. Dat valt nu uit elkaar en dat is jammer. Wie naar het WK gaat weet precies wat hem te wachten staat. Alles is goed geregeld, je weet waar je de lekkerste koffie kunt kopen, het is een geoliede machine.

Maar eigenlijk betekent dit ook dat het goed is dat het WK na ruim vijftien jaar eens ergens anders heen gaat. Nu dan naar Ermelo, maar in de toekomst misschien ook wel naar andere plaatsen, bijvoorbeeld in Denemarken. Voor ons als Duitsers is het WK bijna hetzelfde als een ander concours. Ieder gaat er individueel heen, rijdt ook een paar andere paarden in de internationale rubrieken, er is geen teamspirit. Dat hebben wij in Verden altijd zo mooi gevonden aan de Nederlanders. Die trekken met elkaar op, zitten in hetzelfde hotel en eten gezamenlijk. Ik hoop dat wij straks in Ermelo nu eens een Duits team gaan vormen.

Deze [email protected] verscheen woensdag 13 augustus 1014 in De Paardenkrant.


Poll

KWPN moet WK gebruiken om Nederlands product te promoten. Lees meer

Laden ... Laden ...

Eén reactie op “Moet het KWPN het WK gebruiken om Nederlands product te promoten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.