Ga naar hoofdinhoud

Moet Ehrens bondscoach blijven?

Van: De Paardenkrant
Aan: Nathalie van der Mei, Marc Houtzager, Hans Horn
Het contract van bondscoach Rob Ehrens met de KNHS loopt af, nu de Olympische Spelen achter de rug zijn. Rob is al acht jaar in deze functie werkzaam. Betekent dit dat hij nu maar eens het veld moet ruimen, of moeten we juist geen afscheid nemen van een zeer goede coach die de Nederlandse springsport niet alleen succes, maar ook rust en continuïteit heeft gebracht?


Nathalie van der Mei
Nathalie van der Mei

Van: Nathalie
Aan: allen
Wat mij betreft mag Rob blijven. Hij heeft niet de makkelijkste baan, maar ik ben heel positief over hoe hij het doet, ook nu weer met de Olympische Spelen.
Rob is een heel toegankelijk persoon. Als je met iets zit kun je hem altijd bellen en hij laat iedereen in zijn waarde. Daarnaast is hij ook heel duidelijk, je weet bij hem precies waar je aan toe bent. Rob geeft iedereen zijn kansen en als hij ervoor kiest om iemand niet mee te nemen, dan weet hij zijn keuze goed te onderbouwen. Onze bondscoach gaat confrontaties niet uit de weg.

 

 


Hans Horn
Hans Horn

Van: Hans
Aan: Allen
Ik denk dat Rob het de afgelopen acht jaar heel goed heeft gedaan. Zoals iedere coach kende ook hij zijn ups en downs, dat hoort er nu eenmaal bij. Waar het uiteindelijk bij de continuïteit om gaat is of het klikt tussen hem en de ruiters. Rob weet goed te bemiddelen en zoekt conflictsituaties niet op, hoewel hij daar voor mijn gevoel soms wel iets makkelijk in is.
Belangrijk is, dat de coach door de ruiters en alle betrokkenen gerespecteerd wordt om zijn technische kennis tijdens de begeleiding op wedstrijden en bij trainingen. Daarnaast is duidelijkheid bij keuzes bij het samenstellen van teams belangrijk. Zoals ik het van buitenaf kan bezien heeft Rob in de rol van bondscoach ruimschoots aan deze criteria voldaan en in die periode diverse mooie successen behaald. Als iets goed functioneert hoeven we daaraan niets veranderen.


Marc Houtzager
Marc Houtzager

Van: Marc
Aan: Allen
Rob is een superbondscoach, hij hoeft van mij niet het veld te ruimen. Als we terug kijken op de jaren met Rob als bondscoach, hebben we en zeer goede tijd gehad met een prachtige afsluiting in Londen. Het komt natuurlijk ook wel eens voor dat het wat minder gaat op kampioenschappen, maar dat is volgens mij de bondscoach niet te verwijten.
Als bondcoach heb je een lastige baan, waarin niet iedereen het altijd met je eens is. Je kunt het niet altijd iedereen naar zijn zin maken. Maar, Rob is communicatief heel sterk en kan altijd duidelijk uitleggen waarom hij voor iets of iemand kiest. Hij is heel open naar ruiters en eigenaren en dat is het belangrijkste.

Deze [email protected] verscheen dinsdag 14 augustus 2012 in De Paardenkrant


Poll

Rob Ehrens, al acht jaar in dienst, moet bondscoach blijven. Lees meer

Laden ... Laden ...

2 reacties op “Moet Ehrens bondscoach blijven?

 • Jan Oortveld

  Natuurlijk moet Rob Ehrens blijven.
  Hij is duidelijk, kan de ruiters op de juiste wijse motiveren.
  Hij is vrij van politieke belangen, eerlijk recht door zee.
  En het belangrijkste, uitspraken als de jury moet je doodschieten zul je van hem nooit horen, dat is ook onaccetaple

 • steef geelen

  Rob is in Hippisch Nederland een absolute grootheid. Hij doet zijn werk naar eer en geweten. Er zou geen enkele reden zijn om niet met hem verder te gaan. Maar als hij toch een keer het veld moet ruimen dan is het de beurt aan Jan Tops of Emille Hendriks. Bert romp is bij mij een beetje buiten beeld. Henk Nooren zit bij de Fransen, Albert Voorn rijdt zelf veel te graag. En zo zijn er misschien nog wel wat grootheden te bedenken.
  T is maar een idee. Voor later!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.