Ga naar hoofdinhoud

Is het WK in Ermelo een succes geworden?

Van: Paardenkrant-Horses.nl
Aan: Tim Coomans (dressuurtrainer, paardeneigenaar), Gabriëlle Röst (vaste toeschouwer), Kirsten Brouwer (dressuuramazone, deelneemster)

Het heeft veel moeite en geld gekost om het WK Jonge Dressuurpaarden naar Ermelo te halen. Daarbij had het evenement in Verden een ijzersterke reputatie opgebouwd. De Nederlandse organisatie moest dus aan enorm hoge verwachtingen voldoen. Is het WK in Ermelo een echt succes geworden? Of kan het toch niet bij ‘Verden’ in de schaduw staan?


Van: Tim opi1-info@ foto 1 Tim Coomans 1024
Ik vind dat het WK voor jonge dressuurpaarden zeer geslaagd is. Het evenement was top opgezet. Voor de eerste keer hebben wij dat goed gedaan. Alle mensen om mij heen deelden mijn mening. Qua mensenmassa kun je het WK in Ermelo alleen niet vergelijken met Verden omdat de organisatie in Duitsland een combinatie maakt van springen, Grand Prix-rijden, jonge paarden, merries en noem maar op. Dat hebben wij in Nederland niet gedaan. Wij hebben ons gespecialiseerd en ons enkel geconcentreerd op het WK voor jonge dressuurpaarden. Vanuit dat oogpunt vind ik dat het WK in Ermelo top geslaagd is. Op misschien een kleine kanttekening na. Naar mijn idee had de voorziening voor eterij wat uitgebreider gemogen. Zodat de mensen gewoon een biefstukje kunnen eten. Het zou dus fijn zijn als er ook een kleine restaurantvoorziening op het WK komt, maar voor de rest was alles top geregeld. De parkeergelegenheid was goed, de bodems van de rijbanen waren goed en de aankleding was ook fantastisch.


Van: Gabriëlle opi 1 info@ foto 2 Gabrielle Rost (1) 1024
Allereerst: het was een fantastisch evenement! Het zag er prachtig uit en er was zelfs een succesvolle EDS-veiling aan het programma toegevoegd. Jarenlang waren wij vaste Verden-gangers; vier dagen met een clubje in een hotel in de buurt van Verden. Lekker samen ontbijten, daarna mooie sport kijken, bij de ingang van de rijbaan (in oranje kleding) de Nederlandse deelnemers supporten en ‘s avonds bij het diner de paarden en de cijfers van de jury bespreken… En dat was nu logischerwijs heel anders. De organisatie van ‘Vermelo’ heeft zeker iets WK-waardigs neergezet (Verden had toch meer weg van een groot concours).
Natuurlijk zijn er verbeterpuntjes denkbaar qua invulling van onder meer arena 2, het strodorp, de vlaggen, de speakers en programmering. Maar van de kant van trainers, grooms en ruiters vernamen wij dat dit WK voor hen vele malen werkbaarder was. Voor de toeschouwer was het enerzijds ook veel beter dan in Verden (nu in een echt stadion met veel zitplaatsen en een grote VIP-tribune), anderzijds is daarmee ook een deel van het kneuterige Oranje-gevoel verdwenen. Dat is jammer voor de fanatieke supporter, maar de sport moet natuurlijk altijd voorop staan. En wij zaten nu zelf ook wel lekker op de VIP… Typisch Nederlands is het kennelijk om weg te gaan voor de prijsuitreiking, dat gebeurde in Verden nooit. Maar… Chapeau voor het organisatie-comité!


Van: Kirsten opi1-info@ foto 3 Kirsten Brouwer 1024
De heel mooie opgebouwde hoofdpiste van Ermelo was zeker WK-waardig in vergelijking met Verden. Ik reed écht een mooie aangeklede arena binnen. Voor de ruiters was alles erg goed georganiseerd, want we hadden heel veel ruimte om te trainen. In Verden was er altijd maar één rijbaan beschikbaar tijdens het trainingsuur. Soms reden daar wel vijftien combinaties tegelijkertijd in de baan en dan stapten er ook nog zeven paarden aan de hand om de bak heen. Tijdens dit WK kon je gewoon op bepaalde tijden in verschillende rijbanen rijden. Dat was afhankelijk van de leeftijdscategorie. Bovendien vond ik het erg goed dat er in Ermelo maximaal vier combinaties veertig minuten in de losrijpiste van de hoofdring mochten rijden. Dus als ruiter had ik niks te zeuren. Ik vond het strodorp ook mooi. Het was alleen jammer dat de mensen niet echt konden dineren. Er waren alleen maar snacktentjes. Het teamgevoel was in Nederland misschien iets anders dan in Verden doordat sommige mensen thuis sliepen en niet gezellig in het hotel. Maar het was écht wel een fantastisch WK hoor! Als een Nederlander moest rijden, deden we allemaal ons best om te kijken en daar was ook een plek voor ingericht.

Deze [email protected] verscheen donderdag 4 augustus in De Paardenkrant. Geen abonnee van De Paardenkrant? Sluit dan hier een (online) abonnement af.


Poll

Het WK Ermelo blijkt nu al een commercieel succes te zijn Lees meer »

Laden ... Laden ...

Eén reactie op “Is het WK in Ermelo een succes geworden?

  • tony v

    Wij Belgen waren in ieder geval onder de indruk van de organisatie het liep als een goed gesmeerde machine. Ofschoon Verden een mooiere omgeving is om te vertoeven was Ermelo toch praktischer en alles goed gecentraliseerd met een mooi stro dorp en gezellige terrasjes. Grote waardering voor al de medewerkers en stewards. Ook de veiling liep als een trein mede door de goeie kwaliteit van de paarden en de know how van het comité .Een punt van kritiek zou kunnen zijn dat veel juryleden geen voeling hebben met het moderne jonge sportpaard en dito training en weinig verschil zien tussen dwangdressuur en het harmonisch met lichte verende tred met een vriendelijke aanleuning waarbij het paard swingt en niet robotachtig zijn oefeningen toont daar zou toch meer aandacht moeten aan gegeven worden mijn inzien .Voor de rest zou ik zeggen Well done keep up the good work

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.