Ga naar hoofdinhoud

Innovatief

Ingocnito. Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink

Innovatief, 2013

Zepplin x Heiring Out x Fabricius

LEVENSNUMMER: 528003201304901
GEBOORTEDATUM: 14-3-2013
FOKRICHTING: Tuigpaard
REGISTER: STB
STOKMAAT: 165 cm
KLEUR: VOS
GEREGISTREERDE(N): HENGSTENHOUDERIJ LANDZICHT (GIESSENBURG)
FOKKER(S): HENGSTENHOUDERIJ LANDZICHTGIESSENBURG

Rapportage

Exterieur:

Innovatief is een royaal ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering en staat er zeer goed op. De schoft is royaal ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en arm van bespiering. De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en goed van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld, van terzijde gezien iets hol en heeft een goede lengte. Het achterbeen is licht gebogen. De koten zijn goed van lengte en goed gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit met goede verzenen. Het fundament is voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit.

Afstamming:

De Plain’s Liberator-zoon Zepplin staat te boek als vader van Innovatief. Zepplin was als vijfjarige nationaal kampioen en won de nationale competitie alvorens hij werd verkocht voor de mensport. Hij maakte met menner Thorsten Zarembowicz deel uit van het zilveren Duitse tweespanteam in 2013 en werd individueel achtste. Dat Plain’s Liberator een goede match is met deze moederlijn, blijkt uit het feit dat Innovatief’s grootmoeder Nicole (v.Fabricius) met deze hengst de KWPN-goedgekeurde Dylano voortbracht. Dylano was als zevenjarige nationaal kampioen en was vorig jaar reservekampioen dekhengsten. Naast Dylano en Zepplin werd ook Plain’s Liberator-zoon Sir Arie – de volbloed Hackney – bij het KWPN goedgekeurd. Innovatief’s moeder Bianca is een dochter van de Saddlebred Heiring Out. Haar zoon Fontana Landzicht (v.Waterman) debuteerde in 2015 met succes in de sport met Mark de Groot.

Onderzoekrapport:

Innovatief is een eerlijke en betrouwbare hengst. De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich goed rijden. De stap is voldoende ruim en ruim voldoende krachtig.Voor de showwagen zet de hengst de hals er goed op en heeft hij een ruim voldoende tot veel lichaamsgebruik. Innovatief heeft een goede tot zeer goede knieactie en zet het voorbeen goed weg. Het achterbeen wordt ruim voldoende gebogen en ruim voldoende ondergebracht. In de draf heeft Innovatief veel zweefmoment. De hengst heeft veel looplust en heeft veel aanleg als tuigpaard. Hij geeft zijn rijder een goed gevoel. Tijdens het verrichtingsonderzoek heeft de hengst een constante verrichting laten zien.

Stalgedrag:

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:

Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:

Innovatief kan front en een goed gebruik van het voorbeen toevoegen en een positieve bijdrage aan de veredeling brengen en is laag verwant aan de populatie. Merries dienen over een voldoende krachtig achterbeengebruik te beschikken.

Moederrapport:

Bianca reg. A

Bianca is een ruim voldoende ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is zeer edel met een mooi oog. De nek is zeer goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, zeer goed van lengte, goed van bespiering en staat er goed op. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is ruim voldoende van lengte en iets steil gelegen. De rug is goed van lengte en iets arm van bespiering. De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is zeer goed van lengte. Het voorbeen is van voren gezien rechtsvoor toontredend gesteld, van terzijde gezien correct gesteld en heeft voldoende lengte. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en zijn correct gesteld. De hoeven zijn ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met voldoende verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De stap is goed van ruimte en goed van kracht. In verband met de vergevorderde dracht van Bianca ten tijde van de beoordeling is de draf niet beoordeeld.

Bianca heeft in 2015 op de thuiskeuring de volgende punten behaald:

Exterieur: 72, Beweging: 68, Algemene indruk: 70

Fokwaarde: Exterieur: 101 / Beweging: 101 / Algemene indruk: 101 (betrouwbaarheid 20%) (2017). Fokwaarde sport: 112 (betrouwbaarheid 28%).

Stokmaat:     1.65m

Kleur:          vos

Leeftijd:        11 jaar

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2017). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.