Ga naar hoofdinhoud

Jheronimus

Jheronimus

Jheronimus (Dream Boy x Jazz) – Foto: Rick Helmink

LEVENSNUMMER 528003201407445
GEBOORTEDATUM 6-5-2014
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 170 cm
KLEUR VOS
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N)W.P.S. VAN WEERT, BEESD
FOKKER W.P.S. VAN WEERT, BEESD

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Jheronimus is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende aansprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De schouder is goed van lengte en goed van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende van bespiering. De lendenen zijn goed aangesloten en goed van bespiering. De croupe is goed van vorm, lengte en bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is licht sabelbenig. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm, goed ontwikkeld en hebben een goede kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:
In de Pavo Cup in 2018 wist Jheronimus met Gerrel Vink de negende plaats te behalen, waarna hij werd aangewezen voor het verkort verrichtingsonderzoek. Zijn vader Dream Boy (v.Vivaldi) weet in zijn eerste jaar op Grand Prix-niveau al aansprekende resultaten te behalen. Zo was hij enkele maanden geleden met Hans Peter Minderhoud een van de belangrijke pijlers in het Nederlandse dressuurteam op de WEG in Tryon. De moeder van Jheronimus, A.Bertje, een ster pref PROK merrie (mv.Contango) is een dochter van topvererver Jazz. Zij bracht Z-paarden van Voice en Rousseau. Daarnaast is ze een volle zus van KWPN-hengst en Grand Prix-paard Tango, het Grand Prix-paard Bonzanjo van Diederik van Silfhout, de Lichte Tour-paarden Compas en NMK-kampioene Zhara-Obertje, en nog een ZZ-Z en Z-dressuurpaard. Jheronimus’ overgrootmoeder Cordola is de grootmoeder van een groot aantal sportpaarden, waaronder de Lichte Tour-dressuurpaarden Attila DVB (v.Salieri), Chigali (v.Kigali), Randy-Star (v.Lancet), Zamira (v.San Remo) en het Zware Tour-paard Wendel (v.Lancet).

Jheronimus (v. Dream Boy) – Foto: Rick Helmink

Onderzoekrapport:
Jheronimus is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver en goed tot zeer goed van ruimte met een goede souplesse. De draf is lichtvoetig en goed van ruimte met een achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop heeft een goede afdruk, is bergop met een goede ruimte en veel balans. Jheronimus beweegt met een goede tot zeer goede houding, veel balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Jheronimus veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies:
Jheronimus kan lichtvoetigheid, souplesse en daarbij schakelvermogen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
A.Bertje is een royaal ontwikkelde merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is ruim voldoende sprekend.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is voldoende van vorm, voldoende van lengte en zou wat meer bespiering mogen hebben maar staat er ruim voldoende op.
De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en ligt er schuin in.
De rug is ruim voldoende van lengte en zou wat meer bespiering mogen hebben.
De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten.
De croupe is fractie hellend, ruim voldoende van lengte en ruim voldoende bespierd.
De broekspier is ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is sabelbenig.
De koten zijn voldoende van lengte en correct gesteld.
De hoeven zijn ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met wat lage verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is goed van ruimte en voldoende van souplesse.
De draf is goed van ruimte met een goede houding en een goed ondertredend achterbeen. Het voorbeen zou iets meer schoudervrijheid mogen hebben.
De galop is krachtig, voldoende van ruimte, voldoende gedragen en wordt met een goede houding getoond.

Stokmaat: 1.72m / Kleur: vos