Ga naar hoofdinhoud

Brabantse paardendief blijkt baby-ontvoerder Rowan S.

Video

De drie paardeneigenaren die hun paarden met als doel verkoop uit handen gaven in Brabant, lijken te zijn opgelicht door Rowan S, zo meldt Omroep Brabant. S. zou de paarden hebben doorverkocht zonder de eigenaren te betalen. Rowan S. is een bekende van de politie en de vader van baby Hannah, die in 2018 door S. en haar moeder werd ontvoerd in Eersel. Voorafgaand aan die ontvoering maakte S. ook al slachtoffers in de paardensector

Dat het ook nu om Rowan S. gaat, is volgens de drie slachtoffers zo zeker als tweemaal twee vier is. Een van hen is Désiree van Wijk. Maandagmiddag had zij na weken radiostilte een aanvaring met S. toen ze hem toevallig tegenkwam. De confrontatie liep volgens haar totaal uit de hand. Nu gaat ze twee aangiftes tegen S. doen: één van oplichting en één van poging tot doodslag.

Opeens kwijt

Een paar maanden geleden bracht Désiree van Wijk haar paard naar een stal in Brabant. Het dier zou worden doorverkocht, maar haar paard bleek opeens kwijt, meldde de beheerder van de stal. Uit gesprekken met de slachtoffers blijkt dat S. steeds andere namen gebruikte. Van Wijk trok net als twee andere slachtoffers, Hilde Bowe en Frans Klos, aan de bel, ze was opgelicht.

Rowan S. ontkent

Frans Klos en Hilde Bowe hebben beide al aangifte van oplichting tegen S. gedaan. “De politie in Brabant heeft een gigantisch dossier over hem”, aldus Klos. De advocaat van Rowan S., Jan-Hein Kuijpers, zegt dat Rowan ontkent dat hij mensen heeft opgelicht. “Hij is door de politie gevraagd een verklaring af te leggen. Dat gaat hij volgende week doen”, aldus Kuijpers.

Eén paard teruggekocht

Klos en Bowe hebben hun paard nog niet terug. Van Wijk inmiddels wel. “Ik werd zondagavond gecontacteerd door een andere handelaar uit Brabant. Die claimde dat hij dacht te weten waar mijn paard was, omdat hij het zou hebben doorverkocht aan iemand in de buurt van Wassenaar.” Maandag kwam Van Wijk in contact met die man. “Mede dankzij tussenkomst van de politie ben ik erin geslaagd mijn paard terug te krijgen. Maar ik moest het paard wel terugkopen van de man die het had overgekocht. Dat heeft mij 4.000 euro gekost.”

Website

De betreffende eigenaren kwamen via Wijverkopenuwpaard.nl terecht bij de bemiddelaar maar deze website is nu uit de lucht. Inmiddels heeft Rowan S. met Simons Horse Service gevestigd in Kerkrade andere site waarop hij paarden te koop vraagt: Paardeninkoop.com. “Bij Simons Horse Service krijgt uw paard die verzorging en aandacht. Zo verkoopt u uw paard zonder zorgen!”, aldus de tekst op de website.

Ook het TV-programma Hart van Nederland besteedde aandacht aan de benadeelde paardeneigenaren. Bekijk hier het item:

Bron: OmroepBrabant/HartvanNederland/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook