Ga naar hoofdinhoud

Kijktip: Paardenzaak in Hart van Nederland

Stephan Wensing, advocaat.

Hart van Nederland besteedt vanavond aandacht aan een paardenzaak. Het nieuwsprogramma zendt een reportage uit over Ellie Germs. Zij werd al eerder veroordeeld voor het doorverkopen van paarden die bedoeld waren voor hun oude dag, maar lijkt daarmee door te gaan. Paardenadvocaat Stephan Wensing geeft in het programma zijn juridische visie. Het item wordt om 19.00 uur uitgezonden op SBS 6.

Ellie Germs werd in 2014 veroordeeld tot drie maanden gevangenisstraf. De vrouw verduisterde paarden van particulieren en maakte willens en wetens misbruik van het vertrouwen van de eigenaren van de dieren, oordeelde de rechter destijds.

Gratis oude dag

Germs reageerde op oproepen op Marktplaats, van eigenaren van veelal geblesseerde paarden die een oude dag voor hun dier zochten. Ze bood aan de dieren gratis op te vangen op de boerderij die ze bewoonde. De paarden die daar terechtkwamen, verkocht Germs zonder medeweten van de eigenaren echter door.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

4 reacties op “Kijktip: Paardenzaak in Hart van Nederland

 • Linda Van Maanen

  Klopt niet helemaal dit. Nu lijkt het net of wij specifiek met ‘gammele’ paarden aan het leuren zijn geweest. Mijn pony heb ik daar 29 nov. j.l. gebracht. Niet omdat hij ziek was, maar omdat ik wegens omstandigheden een ander huis voor hem zocht. Zij had nog een jonge haflingerhengst en daar kon hij mooi mee samen. Dat was ook de enige die er stond. Ik heb besloten hem gratis te geven (alleen vervoerskosten) omdat ik het belangrijker vond dat hij een fijn huis kreeg. Maar de pony was NIET ziek of kreupel of zo. Wel iets ouder maar een shet kan heel oud worden.

 • Hetty

  Jou shet staat er vast niet meer

 • Marcel Dufour

  Gratis…….dan moet er al een lichtje gaan branden bij je want niets is gratis.

 • Linda Van Maanen

  Even een aanvulling. Ik kende Ellie G. niet en ze gebruikte ook een andere naam. Hij kwam daar ook niet in pension, zij KOCHT hem van mij, zoals paarden en pony’s normaal gekocht worden maar omdat ik blij was (toen) dat hij een goed huis kreeg (dacht ik) en zijn prijs sowieso niet hoog was, heb ik gezegd dat ze hem gratis mocht hebben voor alleen de vervoerskosten, het ging mij niet om het geld. Ik had hem graag zelf gehouden, maar omdat hij dekhengst was en ik wegens omstandigheden de merries in dezelfde weide moest gaan zetten, was dat uiteindelijk niet te doen. Ze stonden uiteraard apart, maar de hengst was niet blij en de merries ook niet. DAAROM heb ik besloten een ander huis voor hem te zoeken, NIET omdat hij ziek was. Ik had hem graag gehouden en heb nog gezocht naar een ander stuk weide, maar dat was er niet. Na lang wikken en wegen heb ik hem dus op FB te koop gezet met uitleg erbij. Ik heb meerdere reacties gehad, maar omdat Ellie een jonge hengst had en me dat een prima oplossing leek, heb ik voor haar gekozen. Ze had geen pensionstal, alleen dat hengstje waar mijn pony bijkwam als gezelschap. Ik heb hem zelf gebracht (ook nog) maar wel op voorwaarde dat hij in ieder geval voorlopig zou blijven (voor het hele leven is natuurlijk nooit te zeggen, hoe graag we dat willen). Het zag er netjes uit. Niks bijzonders dus, dit gebeurt duizenden keren per jaar. Ze heeft me nog een bericht gestuurd zo’n twee weken later dat het heel goed ging en daarmee was de ‘koop’ gesloten. Wat ik niet wist is dat zij hem bijna gelijk al op marktplaats te koop had gezet en uiteindelijk ook (te veel) geld voor heeft gevangen. Dat waren NIET de afspraken. Ik heb onze chats bewaard gelukkig. Ik weet dit alles pas sinds twee dagen. Bij toeval. Gelijk alarm geslagen en de pony is gevonden en maakt het goed. Ik heb Ellie (wist ik toen dus pas) ermee geconfronteerd en ze kwam met een kletsverhaal dat ze de pony had weggegeven aan een klein meisje dat daar toevallig met haar moeder was. Onzin allemaal, ze heeft hem gewoon verkocht. Maar goed, de pony is gevonden, hij maakt het goed. Het ligt dus allemaal iets anders dat het kort door de bocht verhaal. Maar dat mensen voor hun oude pony of paard een plek zoeken waar hij kan blijven is niks nieuws en nmm bewonderenswaardig. Je kan uiteraard een handelaar bellen of de slager, maar als je een plek kan vinden waar hij kan blijven, waarom niet? Ik heb zelf ook wel een plek aangeboden voor niks. Gaat mij niet om het geld. Niet iedereen zit namelijk op de centen. Alleen nu was bij mij de situatie zo dat ik zelf niet anders kon en de beslissing ging niet over één nacht ijs, daar is goed over nagedacht. Helaas is Ellie zeer geraffineerd (anders gaat ze ook niet al jaren door ONDANKS veroordelingen) en trappen mensen in haar praatjes. Als ze IETS verdiend heeft is het een Oscar, voor haar acteerprestaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook