Ga naar hoofdinhoud

Mathilda Karlsson in beroep tegen afwijzing FEI Tribunaal

Mathilda Karlsson. Foto: Global Champions Tour

Het bezwaar van Mathilda Karlsson tegen het besluit van het FEI Tribunaal betreffende het schrappen van resultaten waardoor de amazone haar Olympische ticket verloor, werd onlangs afgewezen. Luc Schelstraete en Piotr Wawrzyniak, de advocaten van de Sri Lankaanse-amazone, lieten in een verklaring weten hiertegen in beroep te gaan.

“Het blijft onbetwist dat de ruiters geen enkele schuld hebben aan de schendingen en zelf geen regels hebben overtreden”, is te lezen in de verklaring. Volgens de advocaten wordt de amazone bestraft, terwijl de partijen die – naar mening van het FEI Tribunaal – een overtreding van de FEI regels en voorschriften hebben begaan – waaronder de FEI en de Franse Hippische Federatie – en daar mee weg kwamen.

CAS

Karlsson en de Sri Lanka Hippische Federatie gaan daarop in beroep bij de Court of Arbitration for Sports (CAS) tegen de afwijzing van het FEI Tribunaal. De fundamentele vraag die in beroep moet worden beantwoord is of het rechtvaardig is om Karlsson te bestraffen voor de vermeende fouten van derden.

Lees ook:

FEI Tribunaal verwerpt Mathilda Karlssons ‘rankingpunten-bezwaar’

Bron: Persbericht

Eén reactie op “Mathilda Karlsson in beroep tegen afwijzing FEI Tribunaal

  • marcel dufour

    Dat er aan de hele gang van zaken op dat concours een luchtje zit is overduidelijk. Net zo goed overduidelijk is dat de FEI op de vingers na kon tellen dat als je toestemming geeft 2 dagen van tevoren voor een rankingproef dat er dan héél weinig ruiters mee zullen doen aangezien dat wel erg kort dag is om nog naar een concours af te reizen.
    Kortom, de FEI heeft als eerste de fout gemaakt. Had ze dat niet dan zou Mathilda ook niet de fout in hebben kunnen gaan en zou geen onterechte rankingpunten hebben gekregen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook