Ga naar hoofdinhoud

NOC*NSF gaat sporters ondersteunen bij dopingzaken

NOC*NSF gaat topsporters juridisch en financieel ondersteunen bij dopingzaken. De sportkoepel heeft dat besloten op aandringen van de atletencommissie.

Er komt een regeling waarbij NOC*NSF ondersteuning biedt bij ingewikkelde en daardoor vaak dure zaken. De sportkoepel werkt hierbij samen met sportersvakbond NL Sporter, het Instituut Sport Rechtspraak en het ministerie van VWS.

Einde sportcarrière

“Een topsporter zou het recht moeten hebben om in een gelijke positie te verkeren als de instantie waar hij of zij tegenover staat. Als aangeklaagde topsporter heb je geen keus. Een zaak om financiële redenen laten vallen betekent het einde van de sportcarrière. Wij zijn erg blij dat er nu in ieder geval in Nederland een regeling komt ter ondersteuning van topsporters die met een dergelijke zaak te maken krijgen”, zegt Hinkelien Schreuder, voorzitter van de atletencommissie.

Juridische hulp

NOC*NSF gaat sporters vanaf nu ondersteunen met juridische hulp, een individuele rechtsbijstandsverzekering en extra financiering voor kosten die boven de rechtsbijstand uitkomen. De voorziening richt zich in eerste instantie op doping- en matchfixingszaken.

Meer informatie

Bron: NOC*NSF

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook