Ga naar hoofdinhoud

OM eist werkstraf voor aanranding in Almelose manege

Het Openbaar Ministerie eist een werkstraf van 120 uur en twee weken voorwaardelijke celstraf tegen een 24-jarige man uit Rijssen. Hij wordt ervan verdacht dat hij vorig jaar een zestienjarig meisje heeft betast in een manege in Almelo. Dat meldt RTV Oost.

Het meisje verzorgde op de manege de paarden van de verdachte. Op 5 augustus 2017 was ze samen met een vriendin en de Rijssenaar aan het werk bij de paarden. De drie hadden lol, er werd gewerkt, gelachen, alcohol gedronken en een joint gerookt.

Bestelbus

Volgens het meisje veranderde de sfeer toen de 24-jarige haar in zijn bestelbus op schoot trok en met zijn handen onder haar t-shirt ging. De Rijssenaar ontkent dat hij het meisje betastte. Volgens hem was de sfeer die dag vrolijk, de drie hadden grote lol.

‘Lachen, gieren en brullen’

“Het was lachen, gieren en brullen. Ik heb wat stro naar haar gegooid, maar heb haar niet beetgepakt. Zoiets doe ik niet.” Hij stuurde later wel een berichtje aan het meisje. “Ik weet niet wat mij bezielde”, scheef hij. De Rijssenaar zegt dat hij dat deed op aanraden van de vriendin.

Veel Impact

De aanranding heeft veel impact gehad op het meisje, dat in een instelling woont. Volgens haar advocaat kreeg ze al eerder te maken met misbruik. Ze kreeg daar therapie voor, maar dat liep door de aanranding flinke vertraging op.

Schadevergoeding

Ook zorgde het ervoor dat ze haar opleiding niet kon afmaken. De advocaat vroeg de rechtbank om een schadevergoeding van vierduizend euro.

Tegenstrijdige verklaringen

Volgens de advocaat van de 24-jarige moet de rechtbank verder kijken dan alleen de verklaring van het meisje en het appje. Het meisje zou meerdere tegenstrijdige verklaringen afgelegd hebben, waarvan sommige niet kunnen kloppen. Zo zegt het zestienjarige meisje dat haar vriendin niet alleen zag dat ze betast werd, ze zou ook tegelijkertijd bij hem op schoot gezeten hebben. “Dat meisje zegt dat ze niets gezien heeft en er niet bij was”, reageert de advocaat.

Bron: RtvOost

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook