Ga naar hoofdinhoud

Ook derde gestolen paard getraceerd, slachtoffer moet 5.500 euro betalen

De merrie Belle Amie, die onlangs werd gestolen, is terecht. Haar terugkrijgen wordt echter een moeilijke opgave voor Frans Klos uit Zoetermeer, want hij kan het paard alleen nog tot aankomende zaterdag terugkopen. De prijs: 5.500 euro, zo meldt het AD.

Frans Klos moest Belle Amie eerder noodgedwongen verkopen omdat hij te weinig geld had om in haar onderhoud te voorzien. De verkoop ging alleen niet zoals gepland, want de familie Klos werd opgelicht. Het dier verdween half maart uit een paardenbox in Brabant, waar het door een tussenpersoon was gestald. Twee andere paarden werden ook meegenomen. Die werden eerder al teruggevonden.

Meerdere handelaren

Gisteren kreeg Frans Klos (20) dan eindelijk ook goed nieuws. “Ik was enorm opgelucht toen de recherche van politiebureau Helmond me vertelde dat ze haar hebben gevonden. Het schijnt dat ze via de tussenpersoon bij meerdere handelaren is terechtgekomen, uiteindelijk is ze verkocht aan een particulier. Waar ze staat, weet ik alleen niet. De koper van Belle Amie heeft mij vriendelijk aangeboden haar terug te kopen voor dezelfde prijs die hij heeft betaald: 5500 euro”, aldus Klos.

Overleden oma

Dat geld heeft hij alleen nog niet. Het paard was van zijn oma die onlangs is overleden, zij betaalde een flink deel van de onderhoudskosten. Zonder haar hulp kon hij niet meer rondkomen en moest de merrie daarom verkopen. “Ik stond financieel met mijn rug tegen de muur. Inmiddels heb ik een betere baan kunnen krijgen, waardoor ik de kosten van het onderhoud nu wel zou kunnen betalen. Alleen is 5500 euro wel een hoog bedrag, dat heb ik nu niet zomaar liggen.”

Legitiem gehandeld

De 20-jarige is daarom een crowdfundingsactie begonnen via internet. “Haar nieuwe eigenaar vertelde dat hij het voor het weekend wel geregeld wil hebben. Ik hoop echt dat het lukt om het geld bij elkaar te krijgen. De handelaren waar ze uiteindelijk na de tussenpersoon is terechtgekomen en de particuliere eigenaar kan officieel niets verweten worden of ten laste worden gelegd. Zij wisten niet dat het paard was verduisterd, dus zij hebben legitiem gehandeld.”

Politieonderzoek

De politie heeft Klos’ verhaal bevestigd. “Hoe de zaak wordt afgehandeld tussen meneer Klos en de huidige eigenaar is aan hen. Daar hebben wij als politie in principe geen rol in”, aldus een politiewoordvoerder. Het politieonderzoek loopt volgens de woordvoerder nog steeds, de verdachte is nog niet aangehouden. Het zou gaan om Rowan S. die eerder ook al slachtoffers maakte in de paardensector.

Lees ook:

Twee van de drie paarden terug bij slachtoffers van Rowan S.

Brabantse paardendief blijkt baby-ontvoerder Rowan S.

Drie paardeneigenaren slachtoffer van oplichting

Bron: AD

 

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook