Ga naar hoofdinhoud

Drafbaan Groningen vraagt rechtbank om ‘waardig afscheid’

Middels het deze week aan de rechtbank verzonden verzoekschrift heeft de Koninklijke Harddraverijen Renvereniging Groningen (KHRV) niet de intentie om de huuropzegging aan te vechten. Zij wil realiseren dat in ieder geval een volledig koersseizoen inclusief de klassieke en welbekende jaarlijkse Sweepstakes kan worden verreden.

Enkel zo kan er in de ogen van de KHRV waardig afscheid genomen worden als drafvereniging van het Stadspark waar het inmiddels bijna een eeuw aan verbonden is. Zo’n afscheid wordt de vereniging tot op heden niet gegund door haar huurbaas (lees: gemeente) en dat leidt tot grote verontwaardiging.

Ongeloof en verbazing zwelt aan

Zeker na de presentatie van de conceptplannen op 17 februari jl. door burgemeester en wethouders is het onbegrip voor het verdwijnen van de drafsport enorm toegenomen. Het terrein moet volgens de wethouder naast een plek voor grote evenementen er één worden voor kleinschalige activiteiten. Van theater, toneel, sport of een openluchtbioscoop tot gewoon een picknick in het gras. Het ongeloof en verbazing bij diegenen die de paarden in het Stadspark willen behouden zwelt aan. De drafsport past immers bij uitstek in die visie? En de KHRV staat er juist helemaal voor open om het terrein te delen met anderen en de hekken zo vaak als mogelijk te ontsluiten inclusief de 6 tot 8 middagen dat er met paarden gekoerst wordt.

Serieus overleggen

De KHRV wil dan ook juist op basis van de recent gepresenteerde plannen de wethouders Jongman (Sport) en Chakor (Evenementen) op korte termijn uitnodigen voor een gesprek. Middels dit gesprek wil de Drafvereniging met de wethouders nu eindelijk eens serieus gaan overleggen over de plannen inclusief een plaats voor de drafsport daarin.

Vergeefse pogingen

Zo’n uitwisseling van gedachten en meningen heeft er immers ondanks diverse vergeefse pogingen vanuit de KHRV om collegeleden op de Drafbaan uit te nodigen tot op heden nooit plaats gevonden. Volgens de KHRV wordt er tot op heden helaas enkel ‘over’ maar zeker niet ‘met’ de drafsportvereniging besloten.

Alle denkrichtingen

De KHRV stond en staat dan ook open voor alle denkrichtingen, oplossingen en benodigde aanpassingen aan het terrein, zodat ook de drafsport alsnog een plek kan vergaren binnen de toekomstvisie van het college.

Bron: Persbericht

2 reacties op “Drafbaan Groningen vraagt rechtbank om ‘waardig afscheid’

 • Dick de Jong

  Logisch dat zo’n links college linkse hobby’s zoals theater en toneel (waar ook bijna niemand naar toe gaat) wil stimuleren en een traditie gewoon verloren wil laten gaan. Gewoon een schande.

 • Maria

  Als meisje kwam ik al op de oude draver stallen van Joop van Leeuwen, Maring en ook o.a. Mollema.
  De oude stallen werden afgebroken en er kwam een nieuwe stal naast de bereden Politie.
  Veel is er al in de loop der jaren van het stadspark verwijderd voor o.a. de rondweg van Groningen.
  De Drafbaan hoort bij Groningen en moet zeker blijven bestaan!
  Ik ben zelf leerling Pikeur geweest in Noord Holland en heb ook gekoerst in Groningen. Mijn geboorte stad om trots op te zijn.
  Er zijn al veel Drafbanen uit Nederland verdwenen, dus moet zeker de Drafbaan van Groningen blijven bestaan.
  Zeker voor de Pikeurs van Nederland!
  Vriendelijke groet,
  Maria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.