Ga naar hoofdinhoud

Paardenvleessjoemelaar Willy Selten wellicht langer de cel in

Voor gesjoemel met paardenvlees moet Willy Selten uit Oss mogelijk langer de cel in dan de straf die de rechtbank in Den Bosch hem oplegde. De vleesverwerker kreeg in 2015 tweeënhalf jaar cel wegens fraude. De advocaat-generaal bij het gerechtshof in Den Bosch eiste vandaag vier jaar gevangenisstraf, zo meldt Omroep Brabant

Volgens hem heeft Selten zich van begin 2011 tot en met maart 2013 schuldig gemaakt aan valsheid in geschrifte. Hij zou rundvlees hebben verkocht, terwijl het in werkelijkheid goedkoper paardenvlees was.

Paardenvlees en rundvlees gemengd

Volgens de tenlastelegging werd bij zijn vleesgroothandel in Oss goedkoop paardenvlees gemengd met duurder rundvlees en verkocht als puur rundvlees. De praktijken kwamen in 2013 aan het licht toen de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) binnenviel bij zijn bedrijf.

Hoger beroep

Eerder werd bij de rechtbank gezegd dat er in totaal 336.000 kilo paardenvlees was verkocht als rundvlees. De officier van justitie eiste toen vijf jaar cel; de rechter vond tweeënhalf jaar met aftrek van de tijd dat Selten vast heeft gezeten genoeg. De aanklager ging daarop in hoger beroep, net als de nu 49-jarige vleesverwerker.

Getuigen

Het hof heeft besloten dat ze toch nog twee getuigen willen spreken. Wanneer de uitspraak is in deze zaak is nog onduidelijk.

Bron: OmroepBrabant

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook