Ga naar hoofdinhoud

Studente verkocht bijna 50 paarden aan slachthuizen Mexico

Foto: Lonneke Ruesink

De Daily Mail berichtte dat een veterinaire studente van 24 uit Alabama deed alsof ze paarden redde om deze vervolgens aan slachthuizen in Mexico te verkopen. Fallon Blackwood, afstuderende student diergeneeskunde aan de Tuskegee University, wordt verdacht van de verkoop van tientallen paarden, de meesten van hen oud of ziek, voor vlees.

Blackwood werd afgelopen weekend gearresteerd op beschuldiging van 13 gevallen van het binnenhalen van eigendom verkregen onder valse voorwendselen met de intentie te frauderen. De politie in Alabama heeft de studente gearresteerd onder verdenking van het verkopen van bijna 50 paarden aan vleesfabrieken in Mexico.

47 vermiste paarden

Een liefdadigheid organisatie onderzocht het geval en heeft 47 vermiste paarden geïdentificeerd die gelinkt zijn aan Blackwood. Blackwood wordt ervan beschuldigd eigenaren aan te bieden om oudere en zieke paarden opnieuw te huisvesten, om ze vervolgens te verkopen aan slachthuizen in Mexico. Een van de viervoetige slachtoffers is de vijftien jaar oude ruin Willie. Willie’s oude eigenaar Lindsay Rosenstrater werd door Blackwood verteld dat haar paard een weide-maatje zou worden voor Blackwood’s eigen paard. De aanklacht bevat 13 dieren, maar Rosentrater zei dat bijna 50 vermiste paarden zijn gekoppeld aan de veterinaire studente. Blackwood zou bereid zijn om zieke paarden te huisvesten op haar boerderij en de zorg voor hen op zich te nemen.

Achterdochtig

Rosentrater vertelde dat ze achterdochtig werd toen Blackwood niet reageerde op haar berichten en herhaalde verzoeken om actuele foto’s van Willie. Later ontdekte ze dat Blackwood banden had met mensen die paarden voor vlees kochten, wat haar ertoe bracht een Facebook-groep te lanceren. ’s Nachts werd de pagina overspoeld met berichten van andere bezorgde paardeneigenaren die soortgelijke ervaring met de diergeneeskunde-studente hadden.

Bron: DailyMail/Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook