Ga naar hoofdinhoud

Vier jaar cel geëist tegen Ger Visser

Er is vier jaar cel geëist tegen Ger Visser. De oud-directeur staat met zijn vrouw en twee kinderen terecht in de omvangrijke strafzaak Maruoka. Ook tegen hen eist het Openbaar Ministerie gevangenisstraffen. "Fraude van deze omvang, komen we niet gauw tegen", sprak de officier van justitie van het Landelijk Parket woensdag aan de rechtbank in Den Bosch.

De familie Visser moest voorkomen voor een zaak die voor een groot deel draait om vervalste documenten. Dat zou gebeurd zijn in een periode van meer dan tien jaar, van 1 januari 2006 tot en met 12 oktober 2018.

Van voetstuk gevallen

Tegen Ger Visser eist het OM vier jaar gevangenisstraf met aftrek van de voorlopige hechtenis van 97 dagen. “Hij was een gevierd zakenman, maar is hard van zijn voetstuk gevallen. Niet op de grond, maar nog dieper, in de beerput van list en bedrog”, aldus het OM.

Celstraffen

Tegen zijn 38-jarige zoon Ger Jr. wordt twee jaar gevangenisstraf geëist. Vissers vrouw staat volgens het OM een celstraf van 24 maanden (waarvan 12 voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar) te wachten. De 35-jarige dochter hoorde 12 maanden, waarvan zes voorwaardelijk met eveneens een proeftijd van twee jaar tegen zich eisen.

Complot

De familie Visser is van mening dat er sprake is van één groot complot en zouden een officier van justitie, curatoren, een rechter-commissaris, een rechter en twee banken onder één hoedje spelen door het familiebezit te willen overnemen. Om die gedachtegang kracht bij te zetten, hebben verdachten op grote schaal documenten vervalst en daarvan gebruik gemaakt in juridische procedures.

Lees hier het hele artikel.

Lees ook:

Bron: Omroep Gelderland

4 reacties op “Vier jaar cel geëist tegen Ger Visser

 • Albert Voorn

  Ik zie dat de reactie van Marcel Dufour is verwijderd, jammer want hij mag dat vinden.
  Ik ben één van die mensen die nog regelmatig contact met Mijnheer Visser heeft en wanneer mogelijk met hem en onze vrouwen uit eten gaat.
  Mijn vrouw en ik hebben met de familie Visser drie jaar geweldig samen mogen werken met als conclusie dat het een TOP eigenaar was om paarden voor te mogen rijden.
  Ik ben hem EEWIG dankbaar voor zijn vertrouwen om Tobalio door mij te laten rijden, een onvergetelijke periode!
  Wat Mijnheer Visser in zijn leven heeft gedaan heeft op mij en mijn vrouw geen enkele invloed en staat totaal los van onze persoonlijke relatie.
  Het enige wat ik van de de Heer Visser is dat hij een VOORBEELD EIGENAAR WAS VOOR ONS!

 • marcel dufour

  Mijn reactie is niet weggehaald maar staat bij een ander artikel Albert.

  https://www.horses.nl/juridisch/juridisch-overig/ger-visser-opnieuw-voor-de-rechter/

  Uiteraard is het mogelijk dat hij een geweldige eigenaar was en zelfs een geweldig mens.
  Als je alleen maar niet vergeet dat jouw kans met Tobalio ten koste gegaan is van vele gezinnen die naar de kloten zijn gegaan door de bewezen oplichterij van Visser. Zijn werkwijze met vervalste contracten was zijn verdienmodel.
  Alles heeft zijn prijs. 😉

 • Janderegelaar

  Marcel Dufour, volgens de media gingen die valse huurcontracten over kantoorpanden om ze op deze manier aan andere grote investeerders te verkopen en om hypotheken te krijgen van de banken.

  Kun jij dan aan mij uitleggen hoe zijn oplichterij vele gezinnen naar de kloten heeft geholpen? Ben ik namelijk wel heel benieuwd naar.

 • marcel dufour

  Janderegelaar.

  Die “grote investeerders” zoals je ze noemt waren o.a. pensioenfondsen.
  Ik hoef je hopelijk niet uit te leggen hoe dan het schade traject verloopt voor de laatsten in de ketting, de kleine man.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.