Ga naar hoofdinhoud

Kaiser Weltino

Kaiser Weltino

Dante Weltino x Vivaldi

Kaiser Weltino (Dante Weltino x Vivaldi).
LEVENSNUMMER
528003201505826
GEBOORTEDATUM
21-6-2015
FOKRICHTING
Dressuurpaard
REGISTER
STB
STOKMAAT
169 cm
KLEUR
ZWART
WFFS
geen drager
GEREGISTREERDE(N)
R. & I. Veninga v.o.f. (STUIFZAND), MATTY MARISSINK STABLES V.O.F. (DE WIJK), N Gottmer (De Wijk)
FOKKER
H. VEURINK
BERGENTHEIM

Afstammelingen rapportage

De veulens van Kaiser Weltino zijn doorgaans ruim voldoende ontwikkeld en ze staan ruim voldoende tot goed in het rechthoeksmodel met een enkele keer een wat neerwaartse romprichting. De veulens hebben veel uitstraling en meerdere hebben een sprekend hoofd. De veulens hebben doorgaans een goed gevormde voorhand met een ruim voldoende tot goed bespierde en iets verticaal gestelde hals. De schouder is goed gelegen, bij meerdere veulens is de schouder duidelijk schuin gelegen. Het verloop van de rug is wat wisselend, van iets strak naar een enkele keer wat week. De lendenen zijn goed van bespiering. De croupe is ruim doorgaans goed van ligging en voldoende van lengte. Het voorbeen correct gesteld. Het achterbeen doorgaans correct en een enkele keer een fractie steil gesteld. Een veulentje had een duidelijk sabelbenig gesteld achterbeen. Het fundament is hard van kwaliteit. De stap is doorgaans ruim voldoende van ruimte. In de draf en de galop is het beeld iets wisselend. Meerdere veulens zijn lichtvoetig en tonen een ruim voldoende tot goede souplesse in de draf en galop. Ook hebben zij ruim voldoende ruimte, kracht en balans. Enkele veulens zouden met name in de draf nog aan ruimte, kracht en balans mogen winnen.

Aantal geregistreerde nakomelingen 2020:   12 merrieveulens/19 hengstveulens
Aantal aan huis gescoorde veulens 2019&2020:     23 veulens

Predicaten aan huis gescoorde moeders:

Elders Reg.A/B/VB STB/STB-EXT Ster Voorl. Keur Keur Elite
1 6 3 4 4 5

Fokadvies

Kaiser Weltino kan uitstraling, rijdbaarheid, instelling en het vermogen tot sluiten/verzamelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij .

Verrichtingscijfers

Kaiser Weltino (Dante Weltino x Vivaldi).
Stap (2x)
7.5
Draf (2x)
8
Galop (2x)
7.5
Souplesse
8
Houding en balans
8
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid
9.5
Aanleg als Dressuurpaard
8
Totaal
79.5
Plaatsing
Jaarverrichting
2019
Plaats
Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Kaiser Weltino is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is aansprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een iets zware hoofd hals verbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is gezonken, ruim voldoende van lengte en goed bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende aangesloten en ruim voldoende bespierd. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is een fractie lang en steil gesteld. De koten zijn goed van lengte en wat week gesteld.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn correct ontwikkeld.

Afstamming:
De dressuurhengst Dante Weltino, die internationaal in de Grand Prix wordt uitgebracht door de Zweedse Therese Nilshagen, tekent voor het vaderschap van Kaiser Weltino. Zowel de vader, de grootvader en overgrootvader van Dante Weltino hebben de Grand Prix dressuur bereikt. Z2 dressuurmerrie Florenca, de moeder van Kaiser Weltino, voert de predicaten elite en sport-(dres). Haar Expression-zoon Jack Sparrow bereikte de 3e bezichtiging. Grootmoeder Antine-Nomia elite, sport-(dres) van Negro is Z2 dressuur. De ster preferente prestatie overgrootmoeder Pinomia v. Rohdiamant gaf als meest opvallende nakomelingen de 2e bezichtigingshengst en in de door Sharon McCusker (USA) in de Grand Prix uitkomende Wrigley (v.Son de Niro), de Z2 dressuur ster sport-(dres) merrie Balenciaga Nomia (v.Johnson) en Doutzen Nomia ster sport-(dres) (v.Santano) die eveneens Z2 dressuur is.

Onderzoekrapport:
Kaiser Weltino is een eerlijke, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is zuiver, actief en ruim voldoende tot goed van ruimte. In draf beweegt de hengst lichtvoetig met een ruim voldoende tot goede ruimte en een achterbeen dat goed te bewerken is. De galop is bergop, gedragen en ruim voldoende van ruimte. Kaiser Weltino  beweegt met veel souplesse, een ruim voldoende houding en een zeer goede balans waarbij zijn vermogen tot sluiten positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Kaiser Weltino veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kaiser Weltino kan rijdbaarheid, instelling en het vermogen tot sluiten/verzamelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij .

Moederrapportage:
Florenca is een goed ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat.
Het hoofd is sprekend met een mooi groot oog.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en voldoende van bespiering.
De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte.
De schouder is goed van lengte en goed van ligging.
De rug is goed van lengte en iets arm van bespiering.
De lendenen zijn voldoende bespierd en voldoende aangesloten.
De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en voldoende van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is correct gesteld.
Het achterbeen is iets lang en sabelbenig gesteld.
De koten zijn goed van lengte en iets week gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met lage verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit.
De stap is zeer goed van ruimte en goed van souplesse.
De draf is goed van ruimte met voldoende houding en een ruim voldoende dragend achterbeen. Het voorbeengebruik is vlak.
De galop is ruim voldoende krachtig, goed van ruimte, ruim voldoende gedragen met ruim voldoende houding.

In de nationale dressuursport is de merrie Florenca, Z2 geklasseerd.

Stokmaat: 1.71m / Kleur: zwart

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2019). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.