Ga naar hoofdinhoud

Kane-BFT

Kane-BFT

528003201502727

Kane BFT (Bocellie x Unieko) – Foto: Melanie Brevink-Van Dijk

GEBOORTEDATUM 16-3-2015
FOKRICHTING Tuigpaard
REGISTER STB
STOKMAAT 167 cm
KLEUR DONKERBRUIN
WFFS geen drager
GEREGISTREERDE(N) BRIAN FRANKEN (Elspeet)
Fokker(s)
B.G. FRANKEN ELSPEET

 

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Kane-BFT is een goed ontwikkelde hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend met zware kaken. De nek is voldoende van lengte met een wat zware hoofd-halsverbinding. De hals is voldoende van vorm en lengte, wat zwaar bespierd en staat er voldoende op. De schoft is royaal ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en sterk bespierd. De lendenen zijn goed bespierd en zeer goed aangesloten. De croupe is goed van ligging en lengte en voldoende bespierd. De broekspier is voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren gezien iets Frans gesteld, van terzijde gezien correct gesteld en heeft een goede lengte. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. De hoeven zijn royaal ontwikkeld en hard van kwaliteit met goede verzenen. Het fundament is goed ontwikkeld en hard van kwaliteit.

Afstamming:
De nummer drie van de kampioenskeuring van de Stallion Show, Kane-BFT, is een zoon van de Hackney-hengst Bocellie. Deze zoon van Plain’s Liberator heeft in Icellie en de Hackney Bocellies Matteo al twee bij het KWPN goedgekeurde zonen geleverd. Bocellie was bij zijn stamboek onder andere al kampioen dekhengsten grote maat. De vorig jaar keur verklaarde Unieko staat als vader van Donna, de moeder van Kane-BFT, te boek. Grootmoeder Taroda (v.Manno) is de moeder van de keurmerries Faroda (v.Larix) en Geroda (v.Atleet) die beide een respectabel aantal winstpunten hebben behaald. Faroda behaalde met Joyce Hoving in 2017 de Finale der Nationale tijdens de Tuigpaardendag. Kane’s overgrootmoeder Oda (v.Renovo) is de moeder van het bekende concourspaard Vlam (v.Larix) en ze is de grootmoeder van de reservekampioene van de keur- en elitemerries van de Nationale Tuigpaardendag 2017, Ilina (v.Cizandro).

Onderzoekrapport:
Kane-BFT is een eerlijke en betrouwbare hengst. De hengst heeft veel bereidheid om te werken en laat zich ruim voldoende rijden. De stap is voldoende ruim en ruim voldoende krachtig. Voor de showwagen zet de hengst de hals er ruim voldoende tot goed op en heeft hij ruim voldoende lichaamsgebruik. Kane-BFT heeft veel knieactie en een goede schoudervrijheid. Het achterbeen wordt ruim voldoende gebogen en ruim voldoende ondergebracht. In de draf heeft Kane-BFT ruim voldoende tot veel zweefmoment. De hengst heeft veel looplust en heeft ruim voldoende tot veel aanleg als tuigpaard. Hij geeft zijn rijder een goed gevoel. Tijdens het verrichtingsonderzoek heeft de hengst een constante verrichting laten zien.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Kane-BFT kan formaat, ras en uitstraling toevoegen aan de tuigpaardenfokkerij en vanwege zijn lage verwantschap kan de hengst eveneens bijdragen aan de bloedspreiding. Merries dienen over front en een resoluut ondertredend achterbeen te beschikken.

Moederrapport:
Donna is een goed ontwikkelde merrie die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een goede hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering en staat er goed op. De schoft is goed ontwikkeld en ruim voldoende van lengte. De schouder is ruim voldoende van lengte en iets steil gelegen. De rug is goed van lengte en arm bespierd. De lendenen zijn arm bespierd en voldoende aangesloten. De croupe is iets hellend, voldoende van lengte en arm bespierd. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is Frans gesteld en van terzijde gezien correct gesteld. Het voorbeen zou meer lengte mogen hebben en is iets onderstandig. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. De hoeven zijn goed ontwikkeld en goed van kwaliteit met voldoende verzenen. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De stap is goed van ruimte en kracht. De draf is goed van ruimte en de merrie maakt veel front. Ze heeft ruim voldoende houding en het gebruik van het voorbeen is voldoende. Het gebruik van het achterbeen is goed.

Donna heeft in 2012 op de stamboekkeuring de volgende punten behaald:
Exterieur: 73, Beweging: 70, Algemene indruk: 71

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (voorjaar 2019). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.