Ga naar hoofdinhoud

Karamba

Karamba

528003201500660

50 dagen verrichtingsonderzoek/springhengsten – najaar 2018 
Cat.nr. onderzoek: 8, cat.nr. KH’18: 136
22-03-2015, 1.75 M, DONKERBRUIN
V. ENTERTAINER V. WARRANT
M. CALUSCHA RP
V. CALATO M. SOLIETHE
MV. FRIDERICUS — TRAUMGEIST XX
FOK./GER.: T. & L. COLLINS, KEERSOP 1, 5561 TA RIETHOVEN
GER.: E. SCHEP, WAALSEWEG 87 -A, 3999 NR TULL EN ‘T WAAL

Cijfers

Stap* 6
Draf*  7
Houding & balans* 6,5

Galop (x 2) 7,5
Reflexen (x 2) 7,5
Techniek (x 2) 7,5
Vermogen  8
Rijdbaarheid 7
Instelling 8
Aanleg als springpaard 7,5

Totaal 75,5

* Cijfer telt niet mee in de totaalscore

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Karamba is een royaal ontwikkelde, rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met een iets neerwaartse romprichting. Het hoofd is sprekend. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is voldoende van vorm, ruim voldoende tot goed van lengte en voldoende van bespiering. De schouder is ruim voldoende van lengte en een fractie steil van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld, en ruim voldoende tot goed van lengte. De rug is goed van lengte en wat week. De lendenen zijn voldoende van lengte en matig aangesloten. De croupe is goed van ligging, voldoende van lengte en ruim voldoende tot goed van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is een fractie steil gesteld. De koten zijn goed van lengte en een fractie steil. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende tot goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, voldoende van vorm en ruim voldoende van kwaliteit. De verzenen zijn rechtsvoor iets hoger.

Afstamming:
De Warrant-zoon Entertainer behaalt aansprekende resultaten in de internationale sport op 1.50m-niveau onder Michel Hendrix en in Karamba krijgt hij zijn eerste zoon goedgekeurd bij het KWPN. De moeder van Karamba is een dochter van Calato, zoon van de sportpaardenvererver Capitol I. Deze Caluscha bracht van Numero Uno al een 1.35m en een 1.40m-springpaard. Haar moeder Soliethe (v.Fridericus) bracht de in Holstein goedgekeurde en internationaal 1.50m-geklasseerde hengst Cabochon, het GP-paard Countess G van Mylene Dietrichsmeier, de eveneens internationaal 1.50m-springende Capuccino, de internationale 1.40m-paarden Contessa en Calderon, allen van Caletto I. Ook is ze grootmoeder van onder andere het internationale springpaard Quax (v.Quidam’s Rubin) en 1.40m-paarden van Caletto I. Soliethe’s moeder Celeste is een dochter van de volbloed Traumgeist xx en zij bracht een 1.30m-paard van Calypso II en is de grootmoeder van het driesterren eventingpaard Lancaster (v.Langenhagen) en een 1.40m-paard van Calypso II.

Onderzoekrapport:
Karamba is een eerlijke en betrouwbare hengst met een ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende bewerken maar heeft nog wat moeite met de aanleuning. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is ruim voldoende van ruimte en souplesse. De galop is ruim voldoende tot goed van ruimte maar daarin blijft de hengst hoog in de croupe, hij changeert makkelijk. In beweging heeft de hengst een ruim voldoende balans maar gaat erg op de voorhand. Karamba springt met ruim voldoende tot goede reflexen. De hengst is nog wat wisselend in zijn beentechniek. Karamba lijkt voorzichtig en toont veel vermogen. Als springpaard heeft Karamba ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een voldoende gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Karamba kan maat, formaat en vermogen toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Caluscha is een goed ontwikkelde hoogbenige merrie die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend met mooi groot oog.
De nek is voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van vorm, goed van lengte en arm van bespiering.
De schoft is voldoende ontwikkeld en voldoende van lengte.
De schouder is goed van lengte en iets steil van ligging.
De rug is goed van lengte en voldoende van bespiering.
De lendenen zijn voldoende bespierd en matig aangesloten.
De croupe is hellend van ligging, goed van lengte en voldoende van bespiering.
De broekspier is goed van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien toontredend en van terzijde gezien iets hol.
Het achterbeen is correct gesteld.
De koten zijn goed van lengte, vóór correct gesteld en achter wat week gesteld.
De hoeven zijn ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit met correct ontwikkelde verzenen.
Het fundament is goed ontwikkeld en voos.
De stap is voldoende van ruimte en matig van souplesse.
De draf is voldoende van ruimte met een goede houding en een voldoende ondertredend achterbeen. Het voorbeen heeft weinig schoudervrijheid.
De galop is matig krachtig, voldoende van ruimte, matig gedragen met een goede houding.

Stokmaat: 1.75m / Kleur: schimmel

De merrie is in een schrale conditie gepresenteerd.

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (najaar 2018). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.