Ga naar hoofdinhoud

240.000 euro voor Dance With Me op Herbstauktion Medingen

Dance With Me Foto Kiki Beelitz/Klosterhof Medingen

De 29ste Herbstauktion op Klosterhof Medingen brak afgelopen zaterdag records. Met 240.000 euro werd de Danone I-zoon Dance With Me de absolute prijstopper. De achttien rijpaarden brachten een gemiddelde prijs van maar liefst 81.000 euro op. Bij de veulens was Bertoni de duurste. Het hengstveulen van Borsalino x De Niro werd voor 55.000 euro naar Denemarken verkocht.

Zes van de achttien rijpaarden werden voor meer dan een ton verkocht. De vierjarige prijstopper Dance With Me blijft voor 240.000 euro in Duitsland. De zoon van Danone I komt uit een merrielijn die meerdere goedgekeurde hengsten heeft gebracht.

Don Olymbrio

Ook de op een na duurste For Honour blijft in Duitsland. Voor de vierjarige zoon van Don Olymbrio betaalde de nieuwe eigenaar 220.000 euro. Het paard was in Hannover gekeurd, maar is inmiddels geruind.

Quattroporte naar Lütkemeier

Grand Prix-amazone Fabienne Lütkemeier kocht de goedgekeurde Quattroporte (v. Quantensprung) voor 150.000 euro. De vierjarige hengst is gefokt door Klosterhof Medingen en werd op de veiling van de Hannoveraanse hengstenkeuring nog voor 270.000 euro gekocht door Andreas Helgstrand.

Borsolino levert duurste veulens

Bij de veulens was Bertoni met 55.000 euro de duurste en vindt zijn nieuwe stal in Denemarken. De zoon van Borsalino is in België gefokt en komt uit een lijn die al veel goedgekeurde hengsten heeft geleverd. Een merrieveulen van Borsalino bracht het tweede geld op. Een koper uit Oekraïne betaalde 50.000 euro voor Bond Girl.

Voor negentien veulens werd een bedrag van vijf cijfers neergeteld. Nog vier veulens kwamen boven de 20.000 euro uit wat de gemiddelde prijs op 15.500 euro bracht.

Klik hier voor de veilingprijzen.

Bron Hengste Equitaris/Eurodressage

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook