Ga naar hoofdinhoud

70.000 euro voor duurste paard op Schockemöhle’s online-springpaardenveiling

Cornet's Ladriano PS (Cornet Obolensky-Chacco Blue) Foto PS online-auction

Veertien jonge springpaarden werden geveild op de eerste online springpaardenveiling van Paul Schockemöhle. De driejarige Cornet Obolensky x Chacco Blue-zoon Cornet's Ladriano was met 70.000 euro de duurste van de veiling. De jonge hengst werd naar België verkocht. Twaalf van de veertien paarden vonden een nieuwe stal buiten Duitsland. De gemiddelde prijs van de paarden kwam op 31.464 euro.

Een Belgische koper investeerde 70.000 euro in Cornet’s Ladriano PS. De driejarige hengst is een halfbroer van Sören Pedersen Grand Prix-paard Tailormade Sandros S Bella (v. Sandro Boy). Grootmoeder Gambelle bracht de 1,60m-paarden Ladriano Z (v. Lawito) van Daniel Bluman en Chabello (v. Chacco Blue) die in Brazilië loopt.

Uit lijn Balou du Rouet

Ook het op een na duurste paard werd naar België verkocht. De driejarige Kannan Blue PS (Kannan x Chacco Blue) werd voor 46.000 euro afgeslagen. Zijn grootmoeder Carthagina is een halfzus van de goedgekeurde hengsten Balou du Rouet (v. Baloubet du Rouet), de Bundeschampion Cornet’s Balou (v. Cornet Obolensky) en Balissimo (v. Baloubet du Rouet).

Margie Goldstein’s toppaard Royce

Chacoon’s Royce (Chacoon Blue x Vivant van de Heffinck) volgde met 42.000 en vertrekt naar Amerika. De moeder van de driejarige ruin is een halfzus van onder meer Margie Goldstein’s toppaard Royce (v.Cafe au Lait) die onlangs nog vierde in de Grand Prix van Knokke was.

Naast Chacoon’s Royce verhuisden nog drie paarden naar Amerika. De veertien paarden bracht in totaal 440.500 euro op met een gemiddelde van 31.464 euro.

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron St.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook