Ga naar hoofdinhoud

950.000 euro voor Nederlandse Dacantos op Holger Hetzel Sport Horse Sales

Dacantos Foto Holger Hetzel Sport Horse Sales

De in Oldenburg goedgekeurde KWPN'er Dacantos bracht gisteravond op de Holger Hetzel Sport Horse Sales een recordbedrag van 950.000 euro op. De vijfjarige premie-hengst van Dallas VDL deed velen de harten sneller kloppen wat een mooi biedduel opleverde. Het tweede geld was voor de Emerald-dochter She's the one, die voor 500.000 euro een nieuwe eigenaar kreeg.

De sponsor van de Britse topruiter Ben Maher, Neil Moffitt, werd na een spannend biedduel de eigenaar van de door B. van Spijkeren uit Ede gefokte hengst Dacantos. Hij telde er 950.000 euro voor neer om Maher weer een talent op stal te bezorgen. De zoon van Dallas VDL werd in 2015 goedgekeurd voor Oldenburg International. De premiehengst kwam op de vierde plaats in de keuring. Decantos werd in de veiling destijds voor 80.000 euro verkocht. Hij kwam ter dekking op Landgestüt Warendorf en liep voor zijn 50-dagentest een gemiddelde van 8,54.

Dochter van Emerald

De achtjarige merrie She’s the one werd voor 500.000 euro afgeslagen. De dochter van Emerald liep in de sport onder de naam Kyara en Holger Hetzel zelf bracht haar uit tot op 1,50m-niveau. Hetzel kocht de BWP-merrie dit jaar van de Finse ruiter Henri Kovács. De merrie gaat ook naar Engeland, maar komt in Arabisch bezit.

Clarimo-zoon

Man in Motion vond een nieuwe stal voor 320.000 euro. De zesjarige schimmel is een zoon van Clarimo en werd door de Spanjaard Francisco Goyoaga Mollet in de Youngster Tour uitgebracht tot op 1,35m-niveau.

Veertien van de twintig springpaarden werden verkocht voor meer dan 100.000 euro.

Bron Horses.nl/Facebook

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook