Ga naar hoofdinhoud

Andrade’s Olympiade-paard Hardrock Z brengt 282.000 dollar op

Emanuel Andrade met Hardrock Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

De veiling van de paarden van de olympische springruiter Emanuel Andrade liep gisteravond af. Acht van de veertien in beslag genomen springpaarden zijn verkocht. De Heartbreaker-zoon Hardrock Z was de duurste, hij werd voor 282.000 dollar afgeslagen. De KWPN'er Bonjovi (v. Verdi TN) is (nog) niet verkocht.

Afgelopen november legde de FBI beslag op zeventien springpaarden van de olympische springruiter Emanuel Andrade. De vader van Andrade, Alejandro Andrade, heeft schuld bekend aan medeplichtigheid van witwaspraktijken en omkoperij tegen Raul Gorrin, de eigenaar van een in het Venezuela gevestigde TV-netwerk Globovision. Veertien van deze paarden kwamen in de online veiling, waarvan er acht zijn verkocht verkocht. Voor de zes die niet verkocht zijn, werd de minimum prijs niet gehaald.

Hardrock Z

De zestienjarige Zangersheide-hengst Hardrock Z, waarmee Emanuel Andrade op de wereldruiterspelen in Caen en op de Olympische Spelen in Rio aan de start kwam, werd als duurste afgeslagen. Hij verhuisd voor 282.000 dollar naar een nieuwe eigenaar.

Drie paarden boven de 2 ton

Ook de paarden Joli Jumper (v. Eldorado van de Zeshoek), Anastasia Du Park en Tupac Van De Vrombautshoeve Z werden voor meer dan 2 ton verkocht. De tienjarige Joli Jumper die nog niet veel internationale starts achter zijn naam heeft staan, bracht 228.000 dollar op. De negenjarige dochter van Tinka’s Boy, Anastasia Du Park, werd voor 220.500 gegund. De negenjarige Tupac Van De Vrombautshoeve Z (v. Thunder van de Zuuthoeve) werd voor 211.000 dollar afgeslagen.

Bonjovi niet verkocht

Voor de door Frits van Os uit Uden gefokte Bonjovi werd het minimum bedrag niet gehaald. Of de zoon van Verdi TN werkelijk verkocht gaat worden is nog onbekend. Het zelfde geld voor het Grand Prix-paard Ricore Courcelle (v. Quaprice Bois Margot).

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook