Ga naar hoofdinhoud

Canturo-dochter veilingtopper Eye of the Breeder

Feeling D'eau Grenou (v.Canturo). Foto: Eye of the Breeder

Nadat op zaterdag via de Eye of the Breeder veiling al een aantal veulens, enkele embryo’s en de dekhengst Comme d’Api vd Hacienda een nieuwe eigenaar vonden, was het op zondag aan de jonge en bereden paarden om onder de digitale hamer te gaan. De absolute veilingtopper was Feeling D’Eau Grenou (v.Canturo), een zesjarige merrie die voor net geen 100.000 euro naar Frankrijk vertrekt.

Voor de schitterende Ogano Sitte-ruin Quint vd Litzemaere was er een heuse biedingsstrijd. Bieders uit zowel België als Canada gooiden alles in de strijd om de vijfjarige vos binnen te halen. Uiteindelijk waren het de Belgische bieders die aan het langste eind trokken. Quint blijft voor 62.000 euro op Belgisch grondgebied.

De vierjarige Nancy (v.VDL Glasgow vh Merelsnest) bracht 50.000 euro op en zal naar Zweden verhuizen. Bij de niet-bereden paarden werd Bellissimo van Sombeke (v. Balou du Rouet) het duurst verkocht. De driejarige ruin zal de eerste stappen van zijn carrière in Ecuador maken.

‘Erg teveden met de uitkomst’

“Uiteraard zijn we erg tevreden met de uitkomst van onze twee veilingdagen”, aldus de organisatie. “We zagen interesse vanuit verschillende landen en zijn er zelf van verrast dat Bellissimo naar Ecuador zal vertrekken. We willen ook alle fokkers en klanten bedanken voor het vertrouwen in ons team. We kijken alvast uit naar de volgende editie”.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!