Ga naar hoofdinhoud

Enola’s Emerald Z met 20.000 euro veilingtopper Borculo CSI Veulenveiling

Enola's Emerald Z (Emerald van 't Ruytershof x Corland). Foto: Veulenveiling Borculo

Tijdens de tweede Borculo CSI Veulenveiling op Jumping Schröder Tubbergen ging Enola's Emerald Z (Emerald x Corland) met een prijs van 20.000 euro als veilingtopper de boeken in. Deze tweede editie van de CSI Veulenveiling bleek opnieuw een schot in de roos en mede dankzij de uitstekende collectie en de sfeervolle entourage kwam de gemiddelde prijs uit op 13.500 euro.

Meerdere veulens zijn naar het buitenland verkocht. Via bemiddeling van de VDL-stud werd één veulen naar Amerika verkocht. Ook is er een veulen naar Engeland verkocht. De andere veulens blijven na deze veiling in Nederlandse handen.

Topper Enola’s Emerald Z was van de zeven veulens het enige merrieveulen. Haar vader Emerald behoeft nauwelijks introductie. Daarbij komt ze uit een echte prestatiestam. Moeder Enola (v. Corland) is een zus van maar liefst vier internationale springpaarden, waaronder de 1,40m merrie Finola (v. Cardento) die eerst door Mischa Everse gereden werd en nu onder Braziliaanse vlag springt.

Met 18.000 euro bracht de kwaliteitsvolle Oelala (Halifax van ’t Kluizebos x Numero Uno) ook een uitstekende prijs op. Deze Oelala heeft eveneens een vader die zijn sporen verdiend heeft in de internationale springsport en combineert dit met een moederlijn waar veel sport achter zit. Hieronder de gekeurde hengst Carbani (v. Carolus II), die op 1,50m-niveau is geklasseerd.

Bron persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook