Ga naar hoofdinhoud

ET-Auction: 19.000 euro voor embryo Emerald uit Grand Prix-merrie Arielle

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maandagavond liep de online embryo veiling ET-Auction af. Voor het embryo van Emerald uit de Grand Prix-merrie Arielle werd 19.000 euro betaald en was hiermee de duurste. Vorige jaar leverde de dochter van Acord II, die onder William Whitaker furore maakte, al het duurste embryo van de Belgische Mixed Summer Edition van ET Auction. Het embryo in combinatie met Cornet Obolensky werd toen voor 36.000 euro afgeslagen. 

Arielle’s embryo’s doen het goed op veilingen. Niet alleen op deze editie van de ET-Auction leverde ze het duurste embryo, haar nog ongeboren nakomelingen waren al eerder prijstoppers. Zoals de combinatie met Cornet Obolensky die voor 36.000 euro werd verkocht. En 20.000 euro het embryo in combinatie met Vigo d’Arsouilles op de ET Auction’s Spring Edition in 2017. Op de ET-Auction van een jaar geleden werd er 18.000 euro betaald voor haar embryo in combinatie met Baloubet du Rouet.

Arielle sprong onder William Whitaker op het hoogste niveau. Het paar won onder meer de wereldbekerkwalificatie van Mechelen in 2007 en was lid van het winnende Britse Nations Cup team in Praag.

17.000 euro embryo Big Star x Rash-dochter Witch

Het tweede geld, 17.000 euro werd neergeteld voor het embryo van Big Star uit de Rash R-dochter Witch. Witch liep op vijfjarige leeftijd de finale op het WK in Lanaken onder Rob van Bussel. Met de Britse Emily Ward behaalde ze veel successen op 2*-niveau. De merrie komt uit de fokkerij van Roelofs uit Den Ham.

Twee embryo’s voor 15.000 euro

Twee embryo’s werden afgeslagen voor 15.ooo euro. Een van Cornet Obolensky uit Himalaya v Schuttershof (v. Aragorn v. Schuttershof) en de ander van Taloubet Z uit Quasar Forbluelys (v. For Pleasure).

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron Horses.nl/ET-Auction

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook