Ga naar hoofdinhoud

ET-Auction: 19.000 euro voor embryo Emerald uit Grand Prix-merrie Arielle

Harrie Smolders met Emerald. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maandagavond liep de online embryo veiling ET-Auction af. Voor het embryo van Emerald uit de Grand Prix-merrie Arielle werd 19.000 euro betaald en was hiermee de duurste. Vorige jaar leverde de dochter van Acord II, die onder William Whitaker furore maakte, al het duurste embryo van de Belgische Mixed Summer Edition van ET Auction. Het embryo in combinatie met Cornet Obolensky werd toen voor 36.000 euro afgeslagen. 

Arielle’s embryo’s doen het goed op veilingen. Niet alleen op deze editie van de ET-Auction leverde ze het duurste embryo, haar nog ongeboren nakomelingen waren al eerder prijstoppers. Zoals de combinatie met Cornet Obolensky die voor 36.000 euro werd verkocht. En 20.000 euro het embryo in combinatie met Vigo d’Arsouilles op de ET Auction’s Spring Edition in 2017. Op de ET-Auction van een jaar geleden werd er 18.000 euro betaald voor haar embryo in combinatie met Baloubet du Rouet.

Arielle sprong onder William Whitaker op het hoogste niveau. Het paar won onder meer de wereldbekerkwalificatie van Mechelen in 2007 en was lid van het winnende Britse Nations Cup team in Praag.

17.000 euro embryo Big Star x Rash-dochter Witch

Het tweede geld, 17.000 euro werd neergeteld voor het embryo van Big Star uit de Rash R-dochter Witch. Witch liep op vijfjarige leeftijd de finale op het WK in Lanaken onder Rob van Bussel. Met de Britse Emily Ward behaalde ze veel successen op 2*-niveau. De merrie komt uit de fokkerij van Roelofs uit Den Ham.

Twee embryo’s voor 15.000 euro

Twee embryo’s werden afgeslagen voor 15.ooo euro. Een van Cornet Obolensky uit Himalaya v Schuttershof (v. Aragorn v. Schuttershof) en de ander van Taloubet Z uit Quasar Forbluelys (v. For Pleasure).

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron Horses.nl/ET-Auction

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook