Ga naar hoofdinhoud

Hengstveulen Clarimo duurste op Holsteiner veulenveiling in Hamburg

Chance to win (Clarimo-Catoki) Foto Holsteiner Verband

Negen Holsteinse veulens werden gisteren geveild tijdens de Duitse spring- en dressuurderby in Hamburg. De prijstopper Chance to win (Clarimo x Catoki) verwisselde voor 23.000 euro van eigenaar. De overige veulens werden allemaal voor 11.000 of meer verkocht, wat de gemiddelde prijs op 14.611 euro bracht.

Het mooie schimmel hengstveulen Chance to win van vader Clarimo komt uit een bekende merrielijn. Zijn grootmoeder Zera (Cero I x Calato) won onder Pato Muente de Hamburger Derby in 2017. Zera komt uit de bekende fokkerij van Harm Thormählen, die overigens ook vader Cero heeft gefokt. Moeder Kleine Zera (v. Calato) is ook de moeder van Whitakers Ornellaia (v. For Pleasure), grootmoeder is de bekende Grand Prix-merrie Fein Cera (onder andere brons op de Wereldruiterspelen in Jerez) en overgrootmoeder Cera sprong onder Harm Thormählen zelf op het hoogste niveau en won verschillende Grote Prijzen.

Twee keer Casall

Twee veulens werden voor 16.000 euro afgeslagen, beiden van topvererver Casall. De eerste is Championesse (Casall x Contender). Haar moeder is de volle zus van de onlangs overleden Grand Prix-merrie Chiara, die onder Ludger Beerbaum tientallen proeven heeft gewonnen op het hoogste niveau. De andere is Collins (Casall x Loran). Zijn grootmoeder bracht Rosalia la Silla (Cassini I x Contender), die onder Alberto Michan vijfde werd op de Olympische Spelen in Londen.

Klik hier voor de veilingprijzen.

Bron Holsteiner Verband

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook