Ga naar hoofdinhoud

Interessante veulens op tweede KWPN Online Veulenveiling

Vanaf 23 augustus kan er weer online geboden worden op elf dressuur-, twee Gelderse en 21 springveulens op de tweede KWPN Online Veulenveiling. De collectie bestaat uit veulens van zowel jonge, beloftevolle hengsten als bewezen vaderdieren. Ook komende de veulens vaak uit bewezen merrielijnen waar veel sport in zit.

Bij de dressuurveulens tekent WK-finalist Just Wimphof tweemaal voor het vaderschap, ook wordt er een veulen geveild van tweevoudig zilverenmedaillewinnaar van het WK Jonge Dressuurpaarden Governor. De twee Gelderse veulens stammen af van drievoudig WK-finalist Henkie en Jupiler S.

Bij de springveulens komen kinderen van onder meer Kannan, Harley VDL en Glasgow van ’t Merelsnest onder de hamer. Maar ook van de kampioen van de hengstenkeuring Jardonnay VDL en van Blom Cup-winnaar Highway M TN.

Naast deze interessante vaderdieren onderscheiden deze veulens zich ook via de moederlijn. Zo komt de Harley VDL-dochter O-Shavola uit de merrie Sharavola (v. Ahorn) die zelf op 1.40m-niveau heeft gesprongen en te boek staat als moeder van het internationale 1.60m-Grand Prix-paard Westham (v. Hors La Loi II) van de Canadese Ben Asselin. De Van Gogh-dochter Otravola is een halfzus van het internationaal 1.60m-Grand Prix-paard Carbani (v. Carolus II) van de Ierse Ali Rahmati, maar ook het internationale paarden Gossie Mijne (v. Mr. Blue) en Eternal-Flame (v. Mr. Blue). De elfjarige Dalien Swally R.P. (v. Indoctro) is de grootmoeder van het Kannan-veulen Othello (mv. Quidam de Revel) en springt op het allerhoogste niveau, eerst onder de Duitse Katrin Eckermann en momenteel onder Juan Manuel Luzardo.

Naast een aantal opvallende springveulens bevat de collectie ook interessante dressuurveulens. Zo komt het hengstveulen Orpha (v. Fürsten-Look) uit de directe moederlijn van het internationale Grand Prix-paard Bolero (v. Johnson) van de Spaanse Morgan Barbançon. Zijn moeder, de Rousseau-dochter Falensie, is een halfzus van het Zware Tour-paard Zoraida (v. Painted Black), van het Lichte Tour-paard Annelin (v. Paintend Black), van het  ZZ-Zwaar-paard Uranus (v. Gribaldi) en van het ZZ-Licht-paard Winndigo D (v. Son De Niro). Bij het Jerveaux-veulen Omar zien we drie sportmerries op een rij. Van GLOCK’s Toto Jr. worden twee kinderen geveild, waarvan Olympus uit de moederlijn komt van de KWPN-goedgekeurde hengsten Kimberley en Oscar.

Bekijk hier de collectie.

Bron KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook