Ga naar hoofdinhoud

Kampioenshengst Brandenburg voor 70.000 euro verkocht

De kampioenshengst springen bracht op de veiling Schaufenster der Besten het hoogste bedrag op zaterdag na afloop van de Brandenburger hengstenkeuring.  Hickstead White x Chico’s Boy x Caletto I verwisselde voor 70.000 euro van eigenaar. 

Het tweede geld werd betaald voor de premiehengst  cat.nr 39 (Colman x Zirocco Blue x Carlos DZ). Voor deze voshengst viel de hamer bij een bedrag van 50.000 euro.

Dressuurhengsten

De enige premiehengst dressuur, die werd verkocht op de veiling was met 10.000 euro een stuk goedkoper dan de premiehengsten springen. Dit was de cat.nr 22 (Quaterstern x Sarotti). De topper bij de dressuurhengsten was de niet goedgekeurde nog naamloze hengst (Bon Coeur x Quadroneur), die voor 35.000 euro van eigenaar verwisselde.

Het gemiddelde bedrag waarvoor de 26 hengsten op de veiling werden verkocht kwam uit op 20.442 euro.

Bron: st.Georg

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook