Ga naar hoofdinhoud

Marjan Hooge koopt opnieuw veilingtopper Final Foal Auction

Fotograaf: Anniek de Wit
Het was op de tweede editie van The Final Foal Auction in Exloo, net als vorig jaar, Marjan Hooge die het meest in trek zijnde dressuurveulen mee naar huis nam. Ze mag zich voor een bedrag van 6.500 euro de nieuwe eigenaresse van de Glamourdale-dochter Narzar noemen. 

De opzet van deze nog nieuwe veiling is om te proberen op een laagdrempelige manier afzet te creëren voor de Noordelijke fokkers en daarmee een aantrekkelijke collectie veulens aan te bieden die voor realistische prijzen werden verkocht.

Nichtje van Kingsley Voldemort

De nieuwe aanwinst van Hooge komt uit de Jazz-merrie Zarzar, een volle zus van het Grand Prix-paard Kingsley Voldemort. Deze Kingsley Voldemort wordt op moment succesvol uitgebracht in de U25 door de Nederlandse amazone Demy Kurstjens.

Springveulens

Ook de springveulens waren gewild. De Balou du Rouet-zoon Nobel fan Skulenboarch (mv. Indoctro) werd voor een bedrag van 5.250 euro aangeschaft door Sjoukje van Kooten, dochter van de Fokker van het jaar Jan van Kooten uit het Utrechtse Montfoort. Van Kooten schafte nog drie andere veulens aan, waaronder de zeer interessant gefokte Nerlin (v. Berlin) voor 6.000 euro. Deze Nerlin komt uit de merrie Anguille T (v. Quidam de Revel), die reeds de in Brandenburg gekeurde Eldorado van de Zeshoek-zoon Geraldo bracht. Uit deze stam komen meerdere internationale springpaarden.

Internationaal

Er was tevens interesse vanuit Groot-Brittannië. Drie veulens vertrokken naar de andere kant van het Kanaal, waaronder de Untouchable-dochter Nyranka E.S.. De nafok van Untouchable viel duidelijk in de smaak in Exloo, Untouchable-dochter Nina Ricci wisselde voor 5.750 euro van eigenaar. Deze Nina Ricci komt uit de moeder van de KWPN-hengst Great Blue (v. Plot Blue). De Cohinoor VDL-zoon Nickelback bracht eveneens een nette prijs op, dit schimmel hengstveulen werd voor 5.500 euro aangeschaft door springamazone Wendy Timmers.

Bron: Persbericht Auction Exloo

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook