Ga naar hoofdinhoud

161.000 euro voor Everdale-hengst Noir BH

Noir BH ©FotoTrailer

Terwijl Everdale de sterren van de hemel loopt op de Olympische Spelen werd zijn zoon Noir BH afgelopen vrijdag op de Black Horses Auction verkocht voor maar liefst 161.000 euro. De driejarige hengst is gefokt uit de bekende Landsvrouwe-stam en vertrekt naar een Belgische investeerder. Op zaterdagavond was het tijd voor de springpaarden; hier werd 51.000 euro betaald voor de vijfjarige Lancelot BH (Mr. Blue x Kannan), die ook naar België vertrekt.

“Het is super gelopen”, aldus Black Horses-eigenaar Jan Vink. “We hadden veel buitenlandse interesse, maar ook een aantal Nederlandse kopers. Het waren twee spannende avonden”, refereert Vink aan de dressuur- en springveiling op vrijdag 23 en zaterdag 24 juli. De Black Horses-veilingpaarden vertrekken naar Duitsland, België, Slowakije, Polan, Frankrijk, de Verenigde Staten en Iran en een aantal blijft in Nederland.

Kopers van topniveau

Het koperspubliek bestond uit particulieren, handelaren, maar ook topruiters. Bij de dressuurpaarden vertrok er een paard naar één van ’s Nederlands beste dressuurruiters en bij de springpaarden ging er zelfs een naar een Duitse olympisch en wereldkampioen. “Het is altijd mooi als je interesse krijgt van topruiters en zeker als zij dan ook nog een aantal paarden aanschaffen”, aldus veilingorganisator Peter van der Waaij.

Everdale-hengst voor 161.000 euro

De Everdale x Vivaldi-hengst Noir BH was op vrijdagavond de absolute topper voor 161.000 euro. Verder werd het gros van de dressuurpaarden verkocht tussen de 10.000 en 30.000 euro met een gemiddelde prijs van ongeveer 20.000 euro. Zo werd er 31.000 euro betaald voor de vijfjarige Forty-dochter Lolita BH – de halfzus van Zuidenwind. En voor haar zus Nouvelle BH (v. Gribaldi) werd 16.00 euro neergelegd. De Damon Hill-zoon Nesto BH, gefokt uit de Lichte Tour-merrie Dendy, vertrok voor 15.000 euro.

51.000 euro voor Mr. Blue-zoon Lancelot BH

De springkopers maakten er een interessant biedduel van. Tot aanvang van de veiling bleef het relatief stil, maar op het laatste moment begonnen de biedingen goed te lopen. Meer ervaren paarden zoals Joker BH en Cascador EB blijven in Nederland, terwijl Lancelot BH voor 51.000 euro en Kattebel BH voor 29.000 naar België vertrekken. Ook vanuit Frankrijk werd goed geïnvesteerd; Mr. Chestnut BH, King Jumper en Quantum van de Bisschop vertrekken naar Frankrijk. Het vijfjarige talent Quew Z (Quickly de Kreisker x Carthago), de veelbelovende vierjarige Mocorrado (Nartago x Corrado I) en de met vermogen springende Nadelina BH (Interadel x Cantos) blijven in Nederland. De springpaarden werden gemiddeld voor 15.000 euro verkocht.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

'Ik ben veel onderweg. Door Horses Premium ben ik elke minuut van de dag op de hoogte van alles wat er speelt.' Rob Ehrens
Ontdek jouw voordelen!