Ga naar hoofdinhoud

250.000 euro voor Oldenburger veilingtopper

Movie Star (v. Morricone I) (gr. Feldhaus)

Het Oldenburger Verband heeft haar elite-veiling in een online-veiling omgezet, in verband met de corona-crisis. De 92e Spring Elite Auction begon afgelopen woensdag en werd gisteravond afgesloten. De Oldenburgs goedgekeurde Movie Star 29 (v. Morricone I) was met 250.000 euro de absolute prijstopper van deze veiling. De vierjarige zwarte hengst werd verkocht aan een Britse koper.

Met een bedrag van 112.000 euro was de vijfjarige Flor Dressage Royal (v. Finest), die als veulen het kampioenslint van het Duitse Fohlenchampionat kreeg omgehangen, goed voor het tweede hoogste bedrag op deze veiling. Deze merrie komt uit dezelfde moederlijn als Anky van Grunsvens Bonfire (v. Welt As).

Top drie

De zesjarige Danseuse Royale (v. Don Juan de Hus) stond met 111.500 euro op de derde plaats en daarmee bestond de top drie uit enkel dressuurpaarden. Deze in Frankrijk gefokte merrie werd verkocht aan Duitse jeugdamazone.

Duurste springpaard

De vijfjarige Zarzuela (v. Diarado) was met een bedrag van 111.000 euro het duurste springpaard van deze veiling. De merrie werd verkocht aan een Oostenrijkse springstal.

Omzet

Gemiddeld werd er 41.000 euro betaald voor een paard op deze veiling en de totaalomzet kwam uit op 1.740.500 euro. Zestien van de 42 veilingpaarden werden verkocht naar het buitenland. De kopers kwamen behalve uit Oostenrijk en Groot Brittannië ook uit Zwitserland, België, Denemarken, Finland, Ierland, Italië, Nederland, Portugal, Zweden, Spanje en de Verenigde Staten.

Bekijk hier de volledige lijst met bedragen

Bron: Persbericht

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook