Ga naar hoofdinhoud

9.000 euro voor Glamourdale-dochter op KWPN Online

Ramina (v.Taminiau), een van de veulens uit de collectie van de KWPN Online Veulenveiling

Rharzar (v. Glamourdale) was vanavond bij het sluiten van de KWPN Online veulenveiling de veilingtopper van de vijfde editie van de veiling dit jaar. Het merrieveulen werd voor 9.000 euro verkocht en kwam voor dat geld in de handen van een Spaanse koper. Ook het duurste hengstveulen, Rudie (v. Livius), vertrok naar het buitenland, dit dressuurveulen is verkocht naar Rusland.

Bij de springveulens werd het meeste geld betaald voor de Diarado-dochter Radiena-T. Het merrieveulentje werd verkocht voor 8.000 euro en bleef voor dit bedrag in Nederlandse handen. Dat geldt ook voor het duurst verkochte hengstje bij de springveulens, Rouglas Ryal K. Deze Douglas-zoon werd eveneens afgeslagen voor 8.000 euro en bleef ook in Nederland.

In totaal zijn negen veulens de grens over gegaan, naast een Russische koper waren er kopers uit Duitsland, België, Spanje, Engeland en Zweden.

Gemiddelde prijs

De totale omzet van deze veiling kwam neer op 170.750 euro en dat betekent dat er gemiddeld ruim 5.335 euro per veulen werd betaald.

Alle prijzen

Bron: Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook