Ga naar hoofdinhoud

Grégory Wathelet koopt groot in bij Haras de Hus-veiling

Eeaton de Hus Z (v. Emerald). Foto: Zangersheide

Op de door Stoeterij Zangersheide georganiseerde online veiling van Haras de Hus kwamen veulens, embryo’s, jonge paarden en fokmerries onder de hamer. Het meeste geld werd betaald voor twee hengstveulens. Zowel een Emerald uit Oh d'Eole als een Baloubet du Rouet uit Qaresse de Kreisker leverden 22.000 euro op. 

Beide veilingtoppers werden naar Frankrijk verkocht. Het jonge veulen Eaton de Hus Z is een zoon van topvererver Emerald en komt uit de merrie Oh d’Eole die op 1,60 m-niveau sprong onder Grégory Wathelet.

Wathelet groot inkoper

Wathelet was groot inkoper en investeerde in maar liefst vier ‘Hus-pareltjes’. De Belgische topruiter heeft al jaren een nauwe band met Haras de Hus van Xavier Marie en bracht toppaarden als Corée de Hus, Conrad de Hus, Banda de Hus en Oh d’Eole naar het hoogste niveau in de sport.

Voor 15.000 euro schafte Wathelet een kleinzoon aan van zijn voormalige GP-merrie Banda de Hus, voor 10.500 euro een embryo van Baloubet uit Oh d’Eole, voor 12.000 euro een Kannan uit de zus van Bella Donna 66 en daarnaast verhuist de tweejarige Hacienda de Hus (v. Eldorado) voor 8.000 euro naar België.

Duurste fokmerrie

De zesjarige fokmerrie Costa Rica de Hus (v. Casscavelle NT), een halfzus van Bella Donna 66, werd afgeslagen voor 12.000 euro. Zij blijft in Frankrijk en gaat naar Ken Rehill’s Stallion Company in Averton.

Volledige collectie en resultaten

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook