Ga naar hoofdinhoud

Meer dan een miljoen euro omzet bij Youhorse.auction

N-Dominantje (Dominator Z) is opnieuw verkocht voor 66.000 euro. Foto Digishots (1)

Met zoveel aanbod aan kwaliteitspaarden besloot Youhorse.auction de juni veiling uit te breiden naar twee veilingdagen. Het resultaat? Meer dan een miljoen euro aan verkochte paarden. Een prachtig resultaat met een bijzondere veilingtopper. Het is namelijk dezelfde als een maand geleden en ook nog eens voor hetzelfde bedrag: 66.000 euro voor N-Dominantje (Dominator Z x Calvados). Deze imponerende vierjarige vertrekt naar Amerika.

“We hebben heel af en toe te maken met kopers die hun betalingen niet voldoen, net als elke andere veiling. Dat is zuur, maar gelukkig hebben we het op deze manier kunnen goed maken”, vertelt Mario Everse, samen met Alan Waldman organisator van Youhorse.auction.

Nog een keer proberen

De inzender van N-Dominantje is content met het resultaat. “Als zo’n paard opnieuw geveild wordt, kunnen mensen het toch ongeloofwaardig vinden. Waarom is hij niet betaald? Is er iets mee? Maar ik besloot het gewoon nog eens te proberen. Ik heb heel veel vertrouwen in dit paard en in Youhorse.auction en het kwam uit.”

34.000 euro voor Norway VZ

Er was op maandag 6 en dinsdag 7 juni veel animo voor de springpaarden. Op dag 1 was Norway VZ (Aganix du Seigneur x Mr.Blue) de duurste met 34.000 euro en greep een olympische ruiter net mis, maar hij kwam terug op de tweede dag en kocht de driejarige hengst Olivier (Jordan x Vigo d’Arsouilles).

Twee driejarige merries

Er waren driejarige springpaarden met veel fans. Asca-Lady S Z (Asca Z x Carolus II) werd voor 45.000 euro naar Duitsland verkocht. Sorella van de Brouwershoeve (Toulon x Kannan) krijgt voor 40.000 euro een stal in België. Twee merries met uitzonderlijke springkwaliteiten.

Acht paarden naar Amerika

Amerikanen kochten in totaal acht paarden, waaronder de opvallende vijfjarige vos Mercurius IV S (Zambesi TN) voor 32.000 euro. Eén van de drie paarden die naar Mexico gaan, is Phytagoras van ’t Laarhof voor 30.000 euro. Het koperspubliek blijft gemêleerd, want er werd vanuit 23 verschillende landen gekocht, zelfs uit Zuid-Afrika, Bulgarije, Turkije en Argentinië.

Bron: Persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook