Ga naar hoofdinhoud

Oldenburger veilingtopper voor 36.000 euro naar Denemarken

Starboy v. San Amour I - De Niro - Ponticello xx. Foto: Oldenburger Verband

Starboy, het kleine halfbroertje van Lisa Müllers Grand Prix-paard Gut Wettlkam's Stand by me (v. Stedinger) werd gisteren de veilingtopper van de online veulenveiling van het Oldenburger Verband. Het donkerbruine hengstveulen werd voor 36.000 euro verkocht aan een koper uit Denemarken.

Daarmee is het net als in de online veiling van de Oldenburger hengsten waarin twee weken geleden ruim vijf ton werd betaald voor de kampioen van de zadelkeuring Splendid, San Amour I, die de veilingtopper leverde.

Moederlijn

Uit de moederlijn van Uthoba kwamen onder andere de Grand Prix-paarden Dandelion OLD (v. De Niro), Sandro Boy (v. Sandro Hit) en de Oldenburger Premiehengst en Olympiadepaard Jimmie Choo (v. Sandro Hit).

Nog een keer Denemarken

Ook het tweede duurste veulen, Dynamic Select (v. Dynamic Dream), werd verkocht aan een koper uit Denemarken. Voor dit bruine hengstje viel de digitale hamer bij het bedrag van 31.000 euro.

Omzet

Er werden in totaal 27 veulens geveild en de totale omzet bedroeg 336.500 euro. Daarmee kwam het gemiddelde bedrag uit op 12.463 euro per veulen.

Alle prijzen

Bron: Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook