Ga naar hoofdinhoud

Winter-Schulze telt 159.000 euro neer in PSI onlineveiling

Bonjour (v. Benicio) - Foto: PSI Auktionen

Op de tweede PSI onlineveiling van Paul Schockemöhle en Ullrich Kasselmann betaalde Madeleine Winter-Schulze de topprijs. De 'goede fee van de Duitse ruitersport' kocht voor 159.000 euro de zesjarige ruin Bonjour (Benicio x Lauries Crusador xx). Dat was niet veel meer dan de 154.000 euro die werd neergelegd voor de driejarige Mecklenburgs goedgekeurde hengst Versailles (Vivaldi x Sir Donnerhall I). Hij gaat voor dat bedrag naar John Taylor en Kylie Riddel in Australië.  Gemiddeld brachten de 20 paarden (10 spring- en 10 dressuurpaarden) 55.350 euro op.  

Vorig jaar werd de Horses and Dreams-veiling in het leven geroepen door Schockemöhle en Kasselmann. In de onlineveiling, die gelijktijdig met het Horses and Dreams-concours van Kasselmann werd geopend, zaten vorig jaar alleen dressuurpaarden. Dit jaar werden er ook springpaarden aan de collectie toegevoegd. Het duurste springpaard was met een prijs van 74.500 euro Dialou Blue PS (Diarado x Chacco-Blue), die voor dat bedrag naar Polen gaat.

Twee voor 1,5 ton

Naast de twee dressuurpaarden die voor anderhalve ton een nieuwe eigenaar vonden, was er nog een dressuurtalent dat voor meer dan 80.000 euro een nieuwe eigenaar vond. De Zweedse Charlotte Haid-Bondergaard legden 87.500 euro neer voor Diamant de Bretagne (Don Noblesse x Rubinstein I).

Klik hier voor alle prijzen

Bonjour:

Versailles:

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook