Ga naar hoofdinhoud

Sale of the Rising Stars: Bernini-dochter Juliaminka met 75.000 euro de duurste

Juliaminka (v. Bernini) © DigiShots

De vrijdagavond op Jumping Zwolle werd afgesloten met de veiling Sale of the Rising Stars. Elf beloftevolle springpaarden kwamen in de IJsselhallen onder de hamer. De volgepakte VIP-tribune en talrijke toeschouwers rondom de ring zagen hoe de Bernini-dochter Juliaminka GP als duurste voor 75.000 over de toonbank ging. Grand Prix-ruiter Carl Hanley is de nieuwe eigenaar van de vijfjarige merrie.

De veilingtopper Juliaminka GP komt uit een goede merrielijn. Moeder Dominka, dochter van de Grand Prix-hengst Warrant, leverde al twee veelbelovende internationale springpaarden: de zevenjarige Hollywood (v. Ukato) op 1,40m niveau met Sunniva Aspestrand Sunde uit Noorwegen en de zesjarige It’s Easy, ook van Ukato, die onder Michael Greeve op 1,35m niveau loopt.

De Twentse amazone Kirsten Rikkert mag een stal klaarmaken voor Jadebridge (v. Dexter R), nadat haar vader het winnende bod had van 70.000 euro. Het talent komt niet uit de lucht vallen. Grootmoeder Goldenbridge liep jarenlang op topniveau met Wout-Jan van der Schans en sprong wereldbekerwedstrijden. Moeder Zilverbridge leverde al drie 1,30/1,35m springpaarden en de elitemerrie Diamondbridge die 82 punten in de EPTM scoorde.

Eén embryo kwam onder de hamer die van Chacco-Blue uit Viola XXIII (v. Cassini I). De merrie is een halfzus van onder andere het 1,60m springpaard Criptonite (v. Cento) dat voor Mexico teambrons won op de PanAmerican Games in 2011 met Enrique Gonzalez. Het embryo werd voor 19.000 euro verkocht.

Vijf paarden brachten 50.000 euro op, de elf paarden van Teus van den Brink blijven allemaal in Europa.

Klik hier voor de collectie veilingpaarden met de verkoopprijzen.

Bron persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook