Ga naar hoofdinhoud

Twee paarden voor een ton op eerste Holger Hetzel Online Auction

Ilanta Foto Holger Hetzel Online-Auktion

De eerste editie van Holger Hetzel Online Auction voor springpaarden tot 100.000 euro liep zaterdagavond af. Dertien paarden kwamen onder de virtuele hamer waarvan er twee werden verkocht voor 100.000 euro, de zesjarige Candy Girl (Cassus x Escudo I) en de twaalfjarige Ilanta (Indret del Maset x Landfriese II). Voor drie paarden werd er 50.000 euro en meer betaald. Met een totale omzet van meer dan 600.000 euro was de online veiling een succes te noemen.

Holger Hetzel: “We hebben de online veiling gelanceerd omdat geïnteresseerde mensen ons benaderden die paarden willen kopen in de prijsklasse tot 100.000 euro. Voor de veiling hadden we in totaal 80 registraties uit 13 landen. Ik ben trots op het vertrouwen dat de mensen ons gegeven hebben.”

Twee paarden voor een ton

Van de dertien paarden werd er één uitgeprobeerd, de anderen werden via de veiling info verkocht. De twee duurste paarden gingen naar China en Denemarken. Een ton werd betaald voor de zesjarige dochter van Cassus, Candy Girl. De Hannoveraanse merrie is succesvol op de youngster tour. Het zelfde geld werd betaald voor de twaalfjarige in Spanje gefokte Ilanta. De merrie heeft met succes tot op 1,45m-niveau gelopen.

KWPN’ers

De vijfjarige KWPN’er Julius (Bugatti VDL uit de Contendro II-merrie Arania) was met 65.000 euro het op een na duurste paard. Het internationale springpaard Carriano vond een nieuwe eigenaar voor 60.000 euro. De twaalfjarige KWPN-gefokte zoon van Carthino Z werd in Valkenswaard nog gereden door Maureen Bonder. Daarvoor zat de jeugdamazone Alicia von Daniels in het zadel.

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron Persbericht

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook