Ga naar hoofdinhoud

18-jarige EK- en WEG-deelnemer Norte in de uitverkoop

José Antonio García Mena hier met Norte Lovera. Foto: Arnd Bronkhorst/ www.arnd.nl

De 18-jarige P.R.E.-hengst Norte (v. Cortesano VII) wordt over twee dagen geveild. Het gepensioneerde Grand Prix-paard was jarenlang voor vaste waarde van het Spaanse team met José Antonio Garcia Mena en liep onder andere op Wereldruiterspelen in 2010 (Kentucky) en 2014 (Caen) en de Europese Kampioenschappen in 2013 (Herning) en 2015 (Aken). Spaanse dressuurliefhebbers en vrienden van Mena proberen de hengst via een crowdfundingsactie te behouden. 

De 18-jarige hengst is door zijn eigenaar Yeguada Lovera toegevoegd aan de veiling van 11 jonge paarden. Daar zijn vrienden van José Antonio Garcia Mena niet blij mee. Zij vinden dat de hengst een waardig pensioen verdiend, het liefst op stal bij Mena.

1.165 euro

Daarom hebben zij een crowdfundingsactie gestart op gofundme.com. Of de groep met het initiatief genoeg gaat verzamelen om de hengst de behouden is maar zeer de vraag: met nog twee dagen tot de veiling is er 1.165 euro ingezameld.

Bron: Eurodressage

Eén reactie op “18-jarige EK- en WEG-deelnemer Norte in de uitverkoop

  • Marcel Dufour

    Niet overdrijven.
    De prestatielijst van deze hengst is uitermate mager.
    Dat hij een vast onderdeel was van het Spaans team zegt meer over het lage niveau in Spanje dan over de kwaliteiten van Norte.
    Kan me dan ook niet voorstellen dat dit een veilingtopper wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook