Ga naar hoofdinhoud

210.000 euro voor driejarige Loverdale W op Van Olst Sales

Loverdale W (v. Glamourdale) - Foto: Van Olst Sales

Op de zesde editie van de Van Olst Sales gingen gisteren 30, veelal pas aangereden, paarden onder de hamer die gemiddeld €34.000,- opbrachten. Acht paarden werden boven de €40.000,- verkocht. Topper van de veiling werd de zwarte ruin Loverdale W (Glamourdale x UB40). Deze volle broer van de NRPS-gekeurde hengst Gladiator vertrekt voor 210.000 euro naar een dressuurstal in Tsjechië. Gertjan van Olst over de veilingtopper: “Het is een exceptioneel bedrag voor een driejarige. Maar het is ook een exceptioneel paard. We zijn dan ook super blij dat onze vaste klanten hem hebben kunnen kopen. Over het algemeen kunnen we stellen dat de goede kwaliteit goed betaald werd.”

Ook de wildcard die twee weken voor de veiling tot de collectie toetrad bleek een goede zet. De reeds op Intermediair I-niveau uitgebrachte hengst van Fürst Romancier genaamd Fürst Romantico vertrekt eveneens naar Tsjechië voor 145.000 euro.

Jonge paarden

Ook voor de George Clooney-zoon Legolas T was vooraf al veel interesse. Een groot aantal bieders dreven de prijs op tot 52.500 euro. Een groot aantal jonge paarden zoals Lucky Star (Everdale x Sonique, 34.000 euro), Laptop (George Clooney x Lord Leatherdale, 42.500 euro) en Jaguar (Lord Leatherdale x Negro, 42.500 euro) wisselden voor mooie prijzen van eigenaar.

Goed doel

Het eerste veilingstuk, een dekking van wereldkampioen Glamourdale, werd geveild voor het goede doel. Bieders op de bomvolle tribunes en VIP-loge haalden een mooie €1.700,- op voor Stichting Brooke Hospital for animals Nederland.

Collectie

Loverdale W:

Fürst Romantico:

Bron: Horses.nl/Persbericht

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook