Ga naar hoofdinhoud

385.000 euro voor Cherry Tania op Dutch Sport Horse Sales

Cherry Tania. Foto: Digishots
Alle records werden gebroken op de dertiende editie van de Dutch Sport Horse Sales op Equestrian Centre de Peelbergen. De gemiddelde prijs van de springpaarden lag op 132.000 euro en de uitzonderlijke merrie Cherry Tania werd veilingtopper met 385.000 euro. Traditiegetrouw werd vijf procent van de verkoopprijs van de veilingtopper gedoneerd aan het Uryadi's Village fonds van Jennifer Crooks.

De 6-jarige Cellestial-merrie Cherry Tania (mv. Con Capitol) sprong fantastisch op de presentatie. De sponsor van de Amerikaanse top amazone Laura Kraut kocht de uitzonderlijke merrie aan.

5 paarden boven 200.000 euro

Naast Cherry Tania werden nog vijf andere paarden verkocht voor een bedrag boven de 200.000 euro. De 4-jarige hengst Corragio (v. Conthargos) werd verkocht aan een Turkse klant voor een bedrag van 295.000 euro. Met zijn enorme vermogen, geweldig manier van springen en prachtige exterieur was Corragio één van de hoogtepunten van de collectie dit jaar. De eveneens 4-jarige Haufóm (v. Tangelo van de Zuuthoeve) vertrok voor 220.000 euro naar het Verenigd Koninkrijk.

De 5-jarige merrie Gitania (v. Cantos), halfzus van het Olympische springpaard Bardolino, werd verkocht voor 255.000 euro naar de Verenigde Staten, terwijl Larca van Erpecom (v. Kashmir van Schuttershof) voor 200.000 euro ook de Atlantische Oceaan oversteekt. F.Umonia (v. Chellano Z) blijft voor 200.000 euro op Europese bodem en gaat naar België.

De paardenmannen achter de Dutch Sport Horse Sales, Paul, Emile, Timothy en Michel Hendrix en Yves Houtackers, kunnen zeer tevreden terugkijken op het resultaat van dit jaar. “Wat een avond!”, zegt Michel Hendrix namens de selectiecommissie. “We wisten dat we een excellente groep van jonge, getalenteerde springpaarden hadden. Maar we konden alleen maar dromen van deze uitkomst!”

Huldigingen

In de pauze van de Dutch Sport Horse Sales vonden nog enkele huldigingen plaats. Voor de eerste keer werd de DSHS Youngster of the Year-award uitgereikt. De 6-jarige Brighton Bay (v. Ultimo) van Emma Augier de Moussac werd uitgeroepen als eerste DSHS Youngster of the Year. “Hij is geweldig, hij heeft al twaalf internationale overwinningen met mij geboekt”, voegde Emma toe nadat ze de award in ontvangst nam.

De Horse of the Year-award werd uitgereikt aan Emma Heise’s Viper Vrombautshoeve Z (v. Verdi), dankzij meerdere internationale overwinningen, waaronder twee CSI2* Grote Prijzen.

De Dutch Sport Horse Sales gaf ook speciale aandacht aan familie Hechme uit Libanon, de eigenaren van de zevenjarige Everest (Carambole x Indoctro). Afgelopen zondag won Everest met Luc Steeghs de bronzen medaille op het wereldkampioenschap voor 7-jarige springpaarden in Lanaken.

Een heel speciaal moment was ook de huldiging van de Olympisch kampioen: Nick Skelton. De Britse springlegende kreeg een staande ovatie van het publiek voor zijn historische prestatie op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro met zijn nu al legendarische hengst Big Star.

Bron Persbericht Dutch Sport Horse Sales

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook